Соціальне сирітство, патріотизм, збереження історії нашого народу обговорювали діти

Поділитися
У Тернополі підбили підсумки V Всеукраїнського форуму з міжнародною участю «Формула успіху правової держави очима дітей». У місті його проводять з 2004 року.
Інна Іванюк, директор Тернопільської ЗОШ №2, організатор форуму: «У нас діти не тільки з 10 областей України запрошені – це Донецьк, Луганськ, Київ, Рівне, Хмельницький, Кривий Ріг, Цюрюпінськ Херсонської області. Також  у нас були представники з Казахстану, Туркменії, Придністров’я, Росії та Азербайджану».
Тернопільщину на форумі представляли учні 2-ї школи. Вони підготували проект «Учнівське самоврядування як крок до громадянської зрілості». Саме цей навчальний заклад був ініціатором проведення заходу.
Вікторія Талабан, учасник форуму: «Я брала участь у форумі і представляла проект самоврядування, яке, до речі, в нашій школі діє ще з початку її заснування і яке в нас дуже розвинене. Я приймаю у самоврядуванні, оскільки я є редактором онлайн-газети».
Ігор Пшечук, учасник форуму: «Участь у форумі дала мені перш за все досвід. Тому що цей форум проводиться не для того, щоб кожна область просто представила свій проект, а з’єднати, подружитися з іншими областями. Цей форум єднає Україну, єднає молодь. Тому це дало дуже великий досвід спілкування з іншими областями».
Діти представляли свої проекти на запропоновані заздалегідь теми тривалістю до 5 хвилин. Вони стосувалися проблем сьогодення, які потребують негайного  вирішення: соціальне сирітство, патріотизм, збереження історії нашого народу. Кращих визначали у 10 номінаціях.
ІНТБ

Тернопільський педуніверситет хоче забезпечити роботою своїх студентів

За 2011 рік у Тернопільській області створено 23 тис. робочих місць. На папері