Тернопільщина і пожежі

Поділитися

Враховуючи погодні умови та небезпечну пожежну ситуацію, що склалася на Тернопіллі, вирішено розпочати протипожежний період раніше

Незважаючи на заклик боку працівників лісової галузі Тернопільщини та органів пожежних служб до мешканців нашої області не палити сухостою та бути обережними з вогнем на природі, на жаль, трапляються непоодинокі факти підпалу трави. Як відомо, вогонь за теплої сухої погоди може поширюватися душе швидко і завдавати значної шкоди всьому, що трапляється на його шляху. На щастя, на Тернопільщині поки не зафіксовано пожежних випадків у лісах, проте завжди краще попередити ситуацію, аніж боротися з її наслідками.

22 березня ц.р. в управлінні МНС у Тернопільській області провели селекторну нараду на базі відомчої системи відеоконференцзв’язку, тема якої «Попередження і протидія пожежам в природних і екологічних комплексах».

Напередодні в Києві в Міністерстві надзвичайних ситуацій відбувся брифінг, на якому було поінформовано про готовність до пожежного стану в Україні. Зокрема, 30 тис. осіб особового складу, 5 тис. одиниць наземної та 24 одиниць авіаційної техніки готові протистояти пожежам у природних екосистемах на території України у весняно-літній період. З них від Міністерства надзвичайних ситуацій буде залучено 7,5 тис. рятувальників, та 1,5 тис од. пожежної, інженерної та спеціальної техніки, 4 пожежних літаки та 8 вертольотів з водозливними пристроями. У разі загострення пожежної ситуації сили МНС буде збільшено вдвічі.

Учасниками відеоконференції були начальник відділу охорони лісів від пожеж Державного агентства лісових ресурсів України Ігор Віговський, представник Держлісагентства у Тернопільській області – перший заступник начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Гуменюк, а також начальник Територіального управління МНС України в Тернопільській області Управління з питань надзвичайних Євген Лукавий, начальник Управління Держтехногенбезпеки у Тернопільській області Борис Береза, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Тернопільської ОДА Василь Майка.

Начальник відділу охорони лісів від пожеж Державного агентства лісових ресурсів України Ігор Віговський поінформував присутніх про велику кількість загорань, пов’язану з випалюванням сухої рослинності на полях чи присадибних ділянках. Ці пожежі дуже часто перекидаються на ліси. Нині Держлісгосп констатує 8 випадків займань лісів, загальною площею 1,7 га. Головна причина таких займань – підпал, а наслідком цієї людської недбалості є загибель великої кількості тварин та птахів.

Враховуючи те, що випадки загорань частішають, було вирішено розпочати протипожежний період уже з цього тижня і посилити охорону лісових територій та розконсервувати та привести до належного стану всю наявну протипожежну техніку. Також працівникам лісової охорони було дано розпорядження створити рейдові бригади, які цілодобово патрулюватимуть лісові території.

Прес-служба Тернопільського обласного

управління лісового та мисливського господарства

 

Кому потрібна у Збаражі така влада ?! Співробітниками СБУ в Тернопільській області складений протокол і справа передана в суд про корупційні дії голови Збаразької райдержадміністрації Мдінарадзе

«Слово і діло» у файному місті Тернопіль