Тернопільський гурт «Лос Колорадос» записав альбом у Німеччині

Поділитися

Тернопільський музичний гурт «Лос Колорадос» нещодавно повернувся із Німеччини, де записував свій перший студійний альбом. Двомісячна робота над альбомом відбувалася під керівництвом звукорежисера Міхаела Тібеса, який записував відомий німецький павер-метал гурт «Helloween» в 90-их, а також усі саундтреки до фільму «Достукатись до небес». Усе це стало можливим завдяки укладанню тернопільськими хлопцями контракту із німецьким музичним лейблом Motor Music, який займався випусками альбомів таких всесвітньо популярних гуртів, як «Muse», «Rammstein», «Sum 41», Роберт Майлз… Учасники гурту прилетіли на батьківщину тільки минулої суботи, 24 березня, але “Новій тернопільській газеті”  вдалося взяти коротке інтерв’ю в гітариста «Лос Колорадос» Ростислава Фука.

– Ростиславе, розкажи, як сталося, що ви записуєте альбом аж у Німеччині із всесвітньо відомими музичними професіоналами?
– Минулого літа німецький телеканал ZDF знімав відео до Євро’2012 і шукав музичну команду з України, щоб передати національний колорит. Нас вони знайшли завдяки розміщеному в Інтернеті відео із записом нашої кавер-версії на пісню Кеті Перрі «Hot and Cold» (відео гурту з переспівом пісні американки переглянули в Інтернеті понад чотири мільйони осіб, – ред.). У них був з десяток варіантів, кого обрати, але вирішили взяти нас. Після того ми уклали контракт з компанією Motor Music і ось уже завершили запис альбому. За ці два місяці, що ми були в Берліні, окрім роботи в студії, встигли дати кілька концертів у місцевих клубах та на німецькому телебаченні. Жили ми четверо разом із менеджером у 4-кімнатній квартирі, яку нам оплачувала компанія.
– Коли можна буде почути ваш альбом, які пісні туди ввійшли?
– Вихід альбому запланований на перше червня, одночасно з початком Євро’2012. Назву поки не розголошуємо. Він міститиме частину нових пісень, деякі з них будуть авторські, деякі – кавер-версії на популярні хіти. Власні україномовні тексти перекладаємо на англійську. З травня в нас запланований
6-місячний тур Європою в підтримку альбому, тож вдома довго не побудемо. Загалом контракт з лейблом Motor Music підписаний на 3 роки, так що роботи вистачатиме.
– Не важко на такий тривалий час розлучатися з рідними, друзями?
– Важко, звичайно, але всі поставилися до того з розумінням. Все ж таки і їм часом хочеться від нас відпочити, тож мають нагоду.
– Під час виконання кавер-версії на хіт «I like to move it» на німецькому телеканалі ви заспівали німецькою. Вже встигли вивчити мову?
– Ми в процесі. Руслан незабаром має захищати дисертацію по Гете, Масик дочитує «Капітал» Маркса з новим перекладом та примітками на баварському діалекті, Лесик вже заробляє тим, що перекладає тексти з місця на місце, а я не маю часу тим займатись, кладу плитку на «Александер Пляц» по 3 євро за квадратний метр (сміється).
– Як проводили у Німеччині свій вільний час?
– У перервах між роботою встигали хіба перекусити, посидіти в Інтернеті, пива попити. Воно тут справді хороше, і сортів стільки, що очі розбігаються. Тож після вільного часу зазвичай пляшок здавали багато, на 12 євро за день.

Довідка
Перший виступ тернопільського гурту «Лос Колорадос» відбувся 24 квітня 2006 року – ця дата вважається днем його народження. Засновники гурту – Руслан Приступа, Ростислав Фук та Сергій Масик – працювали разом в одному офісі в Тернополі, і якось вирішили створити свій гурт. У 2008 році відеоінтерпретація «колорадосами» відомої пісні Кеті Перрі «Hot and Cold» потрапила в Інтернет, що стало справжньою сенсацією. Станом на сьогодні відео гурту переглянуло понад чотири мільйони глядачів. Свій стиль гурт позиціонує як агро-фольк-рок. Нині у постійному складі групи «Лос Колорадос» такі музиканти: Руслан Приступа (вокал), Ростислав Фук (гітара), Сергій Масик (бас-гітара), Олександр Драчук (ударні).

Сповідь колишньої 28-річної наркоманки з Тернополя Яни Раєвської

Тернополянка Лідія Грабик працює… ковалем!