Українська народна рада: про полонізацію української історії деякими псевдоукраїнськими істориками та очільниками Тернопільської міської ради

Поділитися

Черговий скандал назріває у діяльності Тернопільської міської ради.
У Тернополі вручатимуть премії імені Володимира Лучаковського. Їх щороку отримуватимуть як наші сучасники, так і тернополяни, які у минулому досягли вагомих успіхів у різних галузях. 19 березня – день народження першого українського бургомістра Тернополя Володимира Лучаковського. Саме цього дня о 17 годині в українському домі «Перемога» планують провести перше вручення премії імені Володимира Лучаковського «Кращі в Тернополі», повідомили ЗМІ у прес-службі міської ради.
Тернопільська інтернет-газета “Про все” отримали лист від Української народної ради, що діє у Тернополі. У надісланих матеріалахйдеться про полонізацію української історії деякими псевдоукраїнськими істориками та очільниками Тернопільської міської ради, які запровадили премію “бурмістра Лучаковського” на польський манір, тоді як в українській транскрипції це б мало звучати як бургомістр Лучаківський.

 

Кайда – то не Надал: якщо помилився, то може вибачитись

Де сьогодні у Тернополі можна буде побачити Кличка?