Валентин Хоптян вручив почесні відзнаки “Мати – героїня” 162 жінкам

Поділитися

Вручення державних нагород відбулося під час робочої поїздки голови обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна на Козівщину. Відзнаки отримали 162 жительки Козівського, Бережанського, Зборівського та Підгаєцького районів.

Вручаючи нагороди, голова ОДА подякував матерям-героїням за величний подвиг народження та виховання дітей. Він підкреслив, що сьогодні в Тернопільській області проживає понад 8500  багатодітних сімей, в яких виховується  28600 дітей до 18 років.

Указами Президента у 2011 році 1044 багатодітним матерям Тернопільщини, які народили та виховали 5 і більше дітей присвоєно почесне звання почесне звання України “Мати-героїня”. Всім нагородженим матерям-героїням виплачена одноразова винагорода у сумі 9410 грн. кожній жінці.

У 2012 році Президент України Віктор Янукович підписав чотири 4 Укази, якими відзначено понад 280 жінок Тернопільщини. Сума одноразової винагороди у цьому році становить 10 730 грн. Гроші уже надійшли до нашої області і більшості нагороджених жінок уже виплачені.

Грамотії з міської ради дописались до того, що під контролем тернопільської мерії торгівля рідкісними та зникаючими видами весняних квітів

Хоптян заговорив про Ощадбанк