Весняна акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» проходитиме для шкільних лісництв Тернопільщини на конкурсній основі

Поділитися

Незважаючи на те, що снігові опади не полишають Тернопільщину, весняна акція з посадки лісу «Майбутнє лісу в твоїх руках», яка уже всьоме розпочинає цикл робіт з садіння лісу і є масштабною і пропагандистською серед населення, адже до акції залучають громадськість, представників владних структур, студентську і учнівську молодь та медійників, уже розпланована на весь період її тривалості – з 21 березня до 21 квітня ц.р.

Цьогоріч працівниками лісового відділу Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства прийнято нововведення – масштабно залучити до Акції з садіння лісу шкільні лісництва. А ще провести конкурс на звання активного учасника Акції Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства  «Майбутнє лісу в твоїх руках – 2012».

Виховання у школярів любові до природи завжди було і залишається одним із пріоритетних завдань працівників лісової галузі Тернопільщини. Працюючи на природі дитина пізнає всю важкість і важливість справи, яку робить. А ще багато дізнається у процесі роботи і не може залишити її байдужою до всього живого, вчить любити природу. Ця любов займає частинку дитячої душі і робить її чутливішою до навколишнього світу. А дехто із цих вихованців в майбутньому стануть відомими лісниками, майстрами лісу чи лісничими і все своє життя віддаватимуть ту любов, яку колись їм прищепили, лісові.

Про те, як проходитиме конкурс, яка основна його мета, хто може брати участь у змаганні на право стати активним учасником Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» на Тернопільщині говоримо з головним спеціалістом лісового відділу Тернопільського облуправління лісового та мисливського господарства Надією Козацькою.

Надіє Ярославівно, хто має право брати участь у конкурсі весняної акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» і яка його основна мета?

Н.К.: Конкурс проводиться серед учнівських колективів загальноосвітніх навчальних закладів, утворених при підприємствах Тернопільського облуправління лісового та мисливського господарства та відповідно до «Положення про учнівське лісництво загальноосвітніх шкіл та позашкільних навчально-виховних закладів».

Мета конкурсу – виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, збагачення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, поширення знань про ліс.

Конкурс покликаний сприяти вихованню свідомого відношення молоді до важливості створення лісових насаджень, правильного поводження у лісі, а також його охорони та збереження.

У який термін мають вкластися учні шкільних лісництв, аби стати конкурсантами? Що є основною умовою конкурсу?

Н.К.: Учнівські колективи загальноосвітніх навчальних закладів, учнівські лісництва, які бажають взяти участь у конкурсі, не пізніше 15 травня 2012 року подають до Тернопільського облуправління ЛМГ анкету (підготовлену управлінням – авт.) про виконану ними роботу в період проведення 7-ї акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», яка триватиме з 21 березня до 21 квітня.

Анкета в обов’язковому порядку подається за підписом директора навчального закладу (керівника учнівського лісництва), керівника державного лісогосподарського підприємства облуправління, на території якого здійснювалась діяльність учнівського колективу. Анкета представлятиме дані про виконані роботи лише на землях лісового фонду та за підтримки лісогосподарських підприємств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

До анкети додаються додаткові пояснення, фотоматеріали, буклети, інша інформація.

Хто входить до складу конкурсної комісії і коли ми дізнаємося ім’я переможця конкурсної акції «Майбутнє лісу в твоїх руках»?

Н.К.: Конкурсна комісія обласного управління ЛМГ разом із обласною радою Товариства лісівників України розглядають подані матеріали та разом зі своїм висновком не пізніше 1 липня 2012 року подають їх на розгляд конкурсної комісії Державного агентства лісових ресурсів України.

Який призовий фонд конкурсу? Хто його фінансуватиме?

Н.К.: Переможці конкурсу відзначатимуться цінними подарунками. Фінансування конкурсу та нагородження переможців грамотами та цінними подарунками здійснюватиметься за рахунок власних коштів державних лісогосподарських підприємств та Товариства лісівників України.

На фото: 1 – посів жолудя в розсаднику Городницького лісництва природного заповідника “Медобори”, 2 – головний лісничий ПЗ “Медобори” Іван Філь розповідає, як правильно висаджувати вкорінені живці туї колоновидної, розсадник Городницького лісництва

Прес-служба Тернопільського обласного

управління лісового та мисливського господарства

 

 

 

 

Тернопільських журналістів чекає П’єрлуїджі Колліна

«Зроби добро – допоможи дитині!»