З Мокрієм на Королевську працюють в Тернополі Ханас і Чорнозуб. Мета – “підім’яти” блогерів та “нет” під владу?

Поділитися

26 березня о 13-00 в конференц-залі готелю «Тернопіль» тернопільська делегація провела прес-конференцію на якій було представлено результати Форуму та дії Тернопільської обласної мережі ГАУ з виконання рішень Форуму.
Голова ГО “Адаптаційний чоловічий центр” та регіональний координатор ГАУ Володимир Ханас відзначив : “Тернопільська делегація взяла активну участь у форумі, вели твіттер-трансляцію та  в  кожній секції були виступаючі. Вони говорили про важливість ролі жінок та молоді в творенні демократичної країни, та новим медіа, як засобом комунікації з ними”
Він наголосив, що, «сьогоднішні  формати членства через письмову заяву та постійна участь у кількагодинних зборах   чи форумах – став неактуальним. Щоб отримати динаміку та прихильників потрібно змінювати свої підходи. Громадська спільнота ГАУ мусить враховувати потреби жінок та молоді, мусить йти до інтернеткористувачів. Наша концепція роботи мусить бути чітка, недвозначна, максимально вивірена та прозора , з високим коефіцієнтом зворотнього зв’язку та орієнтуванням на авторитетних блогерів – котрі часто є і моральними авторитетами спільнот. Нові засоби комунікації урівнюють формальні соціальні статуси, та дають рівні можливості і жінкам і чоловікам висловитися і відстояти свою позицію».

Делегат форуму Василь Ханас зазначив: “Під час проведення форуму ГАУ відбулась твіттер-трансляція під хештегом #форумГАУ. Це дало можливість користувачам Твіттера дізнатись не тільки про те що відбувалось на форумі, але й про емоції самих учасників. Враховуючи те що було три секції, завдяки твіттеру можна було дізнатись що відбувається в іншій групі. Загалом було здійснено майже 300 твіттів і інформацію ро форум донесено до багаточисельної аудиторії користувачів соціальних мереж  .”
Яна Желябіна: “Ми , зокрема ТММГО “Файне місто” говорили за доцільність створення молодих організацій.. було вияснено такі проблеми: мала кількість людських ресурсів, пасивна молодь, не можливість знайти фінансування, не бажання молодіжних організацій співпрацювати, відношення до політичних сил, мала мотивованість у діях”
Координатор Тернопільської експертної групи Ярослав Чорнозуб проаналізував основні новели прийнятого закону про громадські організації  Зокрема відзначив наступні моменти: скасовується «територіальний статус» ГО – організації відтепер можна реєструвати в найближчому управлінні юстиції, і вони будуть діяти на всій території Україні. Підведена законодавча база під правозахисну та суспільну діяльність ГО – раніше вони офіційно могли захищати лише своїх безпосередніх членів. Спрощується процедура реєстрації, скасовується реєстраційний збір. Скасовується держконтроль за статутною діяльністю організацій. Організаціям також дозволяється проводити безпосередню підприємницьку діяльність, якщо вона відповідає меті ГО і сприяє її досягненню.

 Також  учасники проаналізували Заяви Форуму ГАУ, зокрема щодо виборів народних депутатів України у 2012 році. Текст заяви http://gau.org.ua/node/596 , щодо розвитку громадянського суспільства і загроз авторитаризму http://gau.org.ua/node/598 та з питань конституційної реформи та Конституційної Асамблеї

http://gau.org.ua/node/595   Зокрема в заяві щодо виборів зазначається “Громадянська асамблея України, підтримуючи позицію демократичних країн, міжнародних організацій вважає, що легітимність майбутніх парламентських виборів буде поставлена під сумнів у випадку, якщо українські політв’язні – Юлія Тимошенко та Юрій Луценко – не візьмуть в них участь

Проведення Чемпіонату світу з водо-моторного спорту в Тернополі обговорюватимуть в Києві

На звернення нардепа з Тернопільщини Василя Деревляного, головний МММ-щик України повідомляє