За розповсюдження наркотиків на лаву підсудних сіли організатор злочинної зграї та двоє його співучасників

Поділитися

    Слідчі Тернопільського обласного управління внутрішніх справ майже три місяці розслідували діяльність злочинної групи, яка займалася розповсюдженням наркотиків. У кримінальному букеті зграї повний набір – незаконні посіви опійних рослин, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення наркотиків з метою збуту, десятки фактів продажу дурману. Підсудним інкримінують чотири статті Кримінального кодексу – 306, 307, 309 та 317.
Керував злочинним угрупуванням тридцятирічний житель райцентру Збараж. Саме він залучив до кримінальних діянь двох своїх знайомих – 24-річного збаражчанина та 28-річного жителя Підволочиського району. Спільники чітко виконували доручення організатора, розподіливши ролі у злочинній схемі, від чого отримували чималі доходи.
    Поблизу села Галущинці Підволочиського району один із спритників вирощував коноплі, маскуючи їх під самосіви. На присадибних ділянках також культивував опійний мак. Зібравши урожай, дбайливо висушував рослини, подрібнював їх. Заготовлену наркосировину автомобілем перевозив до Збаража. Там на неї очікували двоє спільників. Забираючи марихуану та макову соломку, щедро платили за доставку наркотичного товару. Кошти кур’єр із Підволочиська витрачав не лише на власні потреби, а й на розширення посівів.
Оперативники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласного управління внутрішніх справ задокументували більше сорока фактів продажу канабісу-марихуани та макової соломки. Як правило, дурман зловмисники розповсюджували у барах, на дискотеках та в інших розважальних закладах На наркотичних оборудках група непогано заробляла. Кількаденний «виторг» становив декілька тисяч гривень.
    Група діяла обережно. Наркотики не передавали з рук в руки. Організатор змінював тайники, звідки покупці забирали дурман. Міліціонери вилучили у ділків понад півкілограма канабісу-марихуани і трохи менше макової соломки.
Незабаром злочинна зграя постане перед судом

Як вітатимуть iз 8 Березня жінок–зеків, жінок–вояків, феміністок та партійних соратниць

Злодія-гастролера з Івано-Франківщини затримали у Тернополі