«Закатані під асфальт» секрети міської влади «вилазять» на поверхню

Поділитися
«Закатані під асфальт» секрети міської влади «вилазять» на поверхню. Наприкінці вересня минулого року в ефірі телеканалу ІНТБ вийшло кілька репортажів про ремонт дороги на вулиці Кармелюка, що в мікрорайоні «Новий Світ». 
Перший робітник (29 вересня 2011 року): «Бачите – бордюри поставили, а потім асфальт застелити»
Журналістів зацікавив той факт, чому капітально відремонтувати вирішили одну з найменших вулиць Тернополя. Тоді ж за поясненнями ми звернулися до комунальників. У відповідь почули, що на Кармелюка жодні роботи не заплановані і грошей ні на що не виділяли. Міські посадовці стверджували, замінюють асфальтне покриття на Наливайка. Це – паралельна вулиця до Кармелюка. Але робочі переконували у протилежному.
Перший робітник (29 вересня 2011 року): «Місцева влада фінансує та оплачує асфальт».
Згодом чиновники запевняли, що Наливайка ремонтують за бюджетні кошти, а Кармелюка вирішили впорядкувати мешканці вулиці своїми силами. Із приходом весни стали відомі нові факти цієї історії.  Чоловік, який назвав себе «майстром», стверджував, що працює на замовлення. Він та кілька робочих заробляли розкопки, проведені напередодні комунальним підприємством «Тернопільміськтеплокомуненерго».
Другий робітник (4 жовтня 2011 року): «То замовне… теплокомуненерго. Тільки асфальтобетонне покриття відновимо – і все».
Ніхто б і не сумнівався у правдивості слів «майстра», якби не очевидні речі: труби тепломереж розкопувати чи закопувати не потрібно – вони знаходяться над землею. Це підтверджує і депутат міськради.
Тарас Юрик, депутат Тернопільської міської ради: «Я спостерігав за ситуацією, яка складалася довкола ремонту дороги на вулиці Наливайка, який відбувався восени 2011 року. І мене зацікавило власне те, що ремонт, за словами людей та організації, які його проводили, відбувався ніби на замовлення теплокомуненерго для влаштування розкопок, які були проведені».
Депутат подав відповідне звернення і отримав відповідь. Підприємство тепломереж у 2011-му році роботи з відновлення асфальтного покриття проводило мало не по всьому місту, але ні вулиці Наливайка, ні Кармелюка у переліку немає.
Тарас Юрик, депутат Тернопільської міської ради: «Як виявилось, ця вулиця не входить у перелік вулиць, на яких здійснювався ремонт, влаштування розкопок комунального підприємства – теплокомуненерго.
ІНТБ

4 березня відбудеться мітинг-реквієм пам’яті Героя України Романа Шухевича

КРУ перейменували і реорганізували