На Кременеччині та Шумщині минулого тижня відновили 8,3 га лісу у рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках»

Поділитися

30 березня ц.р. на Кременеччині стартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Уже всьоме акція з весняного садіння лісу відкрила комплекс весняних робіт працівників лісової галузі району. Цього року вона знакова і тим, що лісівники залучають якнайбільше юні та молоді, адже саме їм приймати майбутні ліси.

Як повідомив головний лісничий ДП «Кременецьке лісове господарство» Сергій Колінчук, посадка лісу відбувалася одразу в двох районах – Шумському та Кременецькому. Всього ж участь у Акції взяли 79 осіб, з них 48 школярів, 5 представників громадських організацій, а також журналісти районних газет «Діалог» та «Новини Шумщини». Були на заході і представники районної влади.

Зокрема, на Шумщині керівник РДА Віктор Садовський очолив команду держслужбовців, які натхненно здійснювали посадку плантацій новорічних ялинок та ялинок для озеленення в Суразькому лісництві. Дане лісництво підпорядковується ДП «Кременецьке лісове господарство», тому районну владу у зеленій домівці приймали директор Кременецького лісгоспу Ігор Криса, головний лісничий ДП «Кременецький лісгосп» Сергій Колінчук, лісничий Суразького лісництва Степан Ладан та сільський голова Суража Віктор Ковбасюк.

Директор ДП «Кременецьке лісове господарство» Ігор Криса зазначив, що основа розвитку лісового господарства на підприємстві – це нарощування лісосировинного і природоохоронного потенціалу лісового фонду шляхом створення нових висопродуктивних лісів із сосни звичайної, дуба звичайного, ясена, плантаційне вирощування лісів із швидкоростучих деревних порід модрини європейської, модрини японської, дуба червоного; залісення низькопродуктивних еродованих земель, а також охорона, збереження, підвищення захисних функцій лісу. Також він вказав, що саме в лісовому заказнику загальнодержавного значення «Суразька дача», корінні насадження якого є унікальними в лісовому фонді України, зосереджено найцінніші висопродуктивні деревостани, історичний досвід ведення лісового господарства.

Кременецьку районну владу на акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» представляли заступники голови Кременецької РДА Григорій Галькевич та Володимир Канівець. Разом зі школярами, представниками громадських організацій та журналістами садили дубки та сосни. Посадка проходила у Шпиколоському лісництві (лісничий Павло Войтюк) відновили 1,1 га лісу дубом звичайним, червоним та сосною. Також посадка проходила і у Вербовецькому лісництві (лісничий Андрій Хоцький).

Всього ж удалося відновити 8,3 га лісу. Отож, можна з упевненістю стверджувати, що вдалий старт у Кременецькому лісгоспі взято. Залишається лише побажати, щоб кожен мешканець волинського краю виявив небайдужість і не лише посадив дерево, а й зумів його вберегти.

Прес-служба Тернопільського обласного управління

 лісового та мисливського господарства

 

У брехні короткі ноги. “Опілля” знову хочуть захопити рейдери. Коментар Ярослава Джоджика з приводу заяви Михайла Ратушняка

Про здоров’я треба знати, добре дбати, шанувати