На Тернопільщині розпочалося звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлений термін

Поділитися

У Збройних Силах України розпочався період звільнення в запас військовослужбовці строкової служби, які відслужили встановлені терміни. Урочистості з цієї нагоди 3 квітня відбулися в 11-й окремій гвардійській артилерійській бригаді 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що на Тернопільщині. У числі перших, за традицією, найкращі воїни, яких обрано як за рішенням командування, так і за пропозиціями самих військовослужбовців артбригади.

 Цього дня, роз’їдуться по домівках 20 гвардійців, які за час служби проявили старанність і наполегливість у вивченні військової справи та на високому рівні підтримували військову дисципліну. Всього ж цьогорічної весни з артилерійської бригади звільниться у запас близько 70 захисників Вітчизни з Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

 

Для старшого пожежника пожежного взводу старшого солдата Василя Кобелі служба у війську стала продовженням навчання. Хлопець з Тернопільщини до армії встиг закінчити навчання у Вінницькому вищому професійному училищі цивільного захисту. Там ази вогнеборця освоював теоретично, а під час служби – практично.

– Час проведений в армії пішов на користь. До того ж, ще з малку планував скуштувати солдатської каші. За цей рік у професійному плані серйозно виріс, – каже Василь Кобеля.

За рік військової служби на Тернопільщині строковики встигли знайти спільну мову та подружитися. Механік-водій-гранатометник батареї протитанкових і керованих ракет солдат Тарас Надрага, який родом з Івано-Франківщини переконаний, що військова дружба – на все життя.

– У війську знайшов друзів, з якими обов’язково підтримуватиму зв’язки, – зізнався Тарас. – Окрім того, за цей рік я загартувався, покращив свою фізичну форму, став серйозно дивитися на життя. Завдяки службі в армії, навіть переосмислив певні речі.

 

За словами командира 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади полковника Сергія Корнійчука зараз юнаки на строкову службу з бажанням ідуть служити. Вони здорові, дисципліновані, із достатньо високим інтелектуальним рівнем, що дозволяє швидко та якісно засвоєти програму навчань, військову техніку і складне озброєння.

– За період військової служби солдати змужніли, стали справжніми патріотами своєї країни. Вони розвинули в собі такі риси, як чесність, порядність, витримку, силу волі, рішучість. Усі ці якості стануть їм в нагоді у цивільному житті. Хлопці дійсно заслужили високе звання Захисника Вітчизни, – наголосив полковник Сергій Корнійчук.

Також командир бригади зазначив, що військовослужбовці строкової служби своєю наполегливою працею, професійним ставленням до виконання службових обов’язків гідно берегли та примножували славні традиції попередників. Зокрема, завдяки їхньому старанню військова частина за підсумками 2011 навчального року стала найкращою у військах 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України та виборола перше місце у Всеармійському конкурсі на кращу організацію фізичної підготовки і спортивно-масової роботи.

 

За високі показники в бойовій підготовці, зразкову військову дисципліну, бездоганну службу та з нагоди звільнення в запас з лав Збройних Сил України кращих військовослужбовців, які відслужили встановлені терміни було заохочено наказом командира артилерійської бригади.

Варто зазначити, що звільнення у запас військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлені терміни в 11-й артилерійській бригаді триватиме з 3 квітня по 17 травня.

Василь ЛАБАЙ

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

У Тернополі відбудуться ярмарки сільськогосподарської продукції

Завтра у Києві відкриється Master of Political Management