Особливості відображення податкової накладної

Поділитися

Наказом ДПС України від 16.02.2012р. № 127 «Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо окремих питань відображення у податковому обліку з податку на додану вартість звітного періоду податкових накладних, виписаних у попередніх періодах, та формування на їх підставі податкового кредиту» визначено, що платник ПДВ у разі отримання податкової накладної протягом 365 календарних днів з дати її виписки має право включити суму ПДВ за такою податковою накладною до складу податкового кредиту без документального підтвердження. Такі ж правила діють для платників, які застосовують касовий метод, протягом 60 календарних днів з дати оплати отриманих товарів/послуг. Для банківських установ, при одержанні ними права власності на заставне майно з метою подальшого продажу, таке право зберігається до моменту продажу цього заставленого майна.

При цьому, податкова накладна, що надійшла в іншому податковому періоді, ніж дата її виписки відображається у реєстрі отриманих податкових накладних поточного звітного періоду ( на дату отримання) та у складі податкового кредиту звітного періоду (рядок 10.1 декларації з ПДВ).

Детальніші роз’яснення з даних питань ви можете отримати, завітавши на веб-сайти ДПС України (sts.gov.ua) та ДПА в Тернопільській області (www.rsta.tr.ukrtel. net), або за телефоном: 15-07.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

Податкова знижка за навчання: особливості отримання

5 квітня – відкриття виставки “Воскресіння” Станіслава Калашника