Підводний човен “Запоріжжя” вперше за 19 років вийшов у море

Поділитися

Підводний човен Військово-Морських Сил Збройних Сил України Запоріжжя  вийшов у море і приступив до виконання першого етапу ходових випробувань. Після завершення швартових випробувань 25 квітня корабель залишив заводську причальну стінку, де він перебував у ремонті, і у надводному положенні вийшов із Севастопольської бухти у Чорне море.

Починаючи з 1993 року це перший вихід човна з використанням власної силової установки.

Вихід підводного човна Запоріжжя в море є важливою подією для українського флоту, – зазначив Міністр оборони України Дмитро Саламатін.  Успішне проведення ходових випробувань забезпечить відродження підводних сил вітчизняного флоту. У свою чергу це дасть можливість ефективно і на високому рівні проводити навчання і тренування протичовнових сил ВМС України.

Упродовж двох днів передбачено перевірити в комплексі роботу енергетичної установки на різних ходових режимах та працездатність обладнання і технічних засобів.

– Випробувальні заходи відбуваються у режимі жорсткого контролю за рівнем безпеки, розгорнуто усі необхідні захисні системи і засоби. Це дозволяє стверджувати про максимальний захист життя і здоров’я екіпажу підводного човна, – підкреслив перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко, повідомили “Про все” у  департаменті преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України.

У природному заповіднику “Медобори” підведено підсумки акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”

За пляшку горілки та сотню гривень відібрав життя у пенсіонерки