У природному заповіднику “Медобори” підведено підсумки акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”

Поділитися

З метою поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки у лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у роботах з лісовідновлення та лісорозведення в Україні проводиться одна з наймасовіших акцій “Майбутнє лісу у твоїх руках”. Цьогоріч Акція тривала з 21 березня (Всесвітній день лісу) до 21 квітня (День довкілля в Україні).

Найважливішою подією Акції стала посадка дерев. Нами проведено доповнення лісових культур дуба звичайного на площі 1,0 га, створено плантацію новорічних ялинок на площі 1,2 га. та зачеренковано 800 шт. живців декоративних кущових порід.

Працювали дружно та весело учні ЗОШ І- ІІІ ст. с. Остап’є, учасники шкільних лісництв, працівники заповідника та представники місцевої влади. Під час Акції також проведено тематичну екскурсію екологічною стежкою “Гора Бохіт”, вимірювання діаметру та висоти дерев, ознайомлення з породним складом та віком деревостану, типовими представниками флори та фауни заповідника, облік підсніжника білосніжного учнями Городницького шкільного лісництва на ботанічній пробній площі. Окремим школам Гусятинського району надано методичну допомогу у підготовці до конкурсу екологічних агітбригад та участь в самому конкурсі в складі журі.

На завершення акції ” Майбутнє лісу у твоїх руках “Природний заповідник ” Медобори” взяв активну участь у Дні довкілля, під час якого проведено благоустрій території садиби біля контори заповідника та контор лісництв, впорядкування кам’яної гірки, розрубку та благоустрій придорожньої смуги автомобільної дороги між населеними пунктами смт. Гримайлів та с. Кут-Товсте. Співробітники заповідника “Медобори” разом з іншими організаціями Гримайлова взяли активну участь у прибиранні та приведенні в належний санітарний стан території Гримайлівського парку – пам’ятки садово-паркового мистецтва, площею 14 га.

6 квітня 2012 р. у природному заповіднику “Медобори”, на виконання Постанови ВР України від 11.01.2012 р. №4309/У1 “Про відзначення 120-річчя з дня народження Володимира Симиренка, відбувся практичний семінар “Сад твоєї мрії”. В роботі семінару взяли участь члени учнівських лісництв (Вікнянського, Калагарівського і Городницького), юні природолюби ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Гримайлів, методист Гусятинського районного відділу освіти Ірина Янюк. Семінар проводили співробітники заповідника в рамках співпраці з Гусятинським районним відділом освіти. Під час проведення заходу учні ознайомилися з історією садівництва в Україні, способами вегетативного розмноження плодово-ягідних рослин, набули практичних умінь і навичок щеплення та обрізування дерев.

Ми переконались, що такі заходи дійсно допомагають посилити інтерес учнівської молоді, громадськості та влади до питань життя та значення лісу, збереження природи.

Прес-служба Тернопільського

 обласного управління ЛМГ

 

Підліткам безкарно продають алкоголь та тютюнові вироби. Прокуратура відреагувала на порушення

Підводний човен “Запоріжжя” вперше за 19 років вийшов у море