Працівників бюджетної сфери Бучача звільняють за відмову вступати у Партію Регіонів

Поділитися

Громадськість Бучаччини глибоко стурбована діями влади щодо методів поповнення рядів ПР та вважає їх злоччиними і протизаконними. Про це йдеться у заяві громадськості краю, яка є в розпорядженні редакції сайту.

За інформацією Бучаччан, керівництву структурних підрозділів райдержадміністрації силоміць нав’язують членство у Партії Регіонів і зобов’язують залучати до неї нових членів. Крім того, за відмову від подібного співробітництва людей звільняють із займаних посад.

«Діє принцип: «своїм все, чужим – закон». Вже є звільнені за незгоду такого співробітництва начальник управління економіки, начальники відділів, спеціалісти. Подібний тиск чиниться також на керівників та працівників освіти, культури, медицини», – повідомляється у заяві.

На думку Бучаччан, подібна мобілізація чиновників щодо розбудови партії нагадує роботу радянської влади 30-х років минулого століття. Замість виконання своїх функціональних обов’язків чиновники змушені займатись розбудовою Партії Регіонів та звітувати про проведену роботу.

«Створюється враження, що вже «кожного почуто», як писалося на передвиборчих білбордах, вирішено всі питання соціально-економічного розвитку району, і залишилося тільки одне – розбудувати свою політичну структуру», – обурюється громадськість краю.

Бучаччани вважають, що подібні речі є неприпустимими і закликають громадян боротися за свої права та свободу вибору.

«Ми живемо в державі, де діє вибіркове судочинство, упосліджується українська мова, культура, переписується історія, не визнаються справжні герої України, де здаються національні інтереси держави, де бідні стають ще біднішими. У нас відбирається свобода вибору і право людини на працю. Миритися з цим, терпіти наругу є нічим іншим, ніж рабством. Борімося – поборемо!», – закликають представники громадськості.

Заяву підписали: районні організації  «Нашої Україна»,  «Союзу Українок»,  Української Народної Ради, «Зеленого світу», «Просвіти», Української Народної Партії, Народного Руху України, «Батьківщини»,  ВО «Свободи» та Всеукраїнського об’єднання ветеранів.

У Микулинецькому лісництві посадили 1400 дубків

У Тернополі сайт «Бізнес область» займається плагіатом