Про визначення мінімального розміру орендної плати за земельну ділянку (пай)

Поділитися

Відповідно до вимог податкового кодексу податковим агентом платника податку – орендодавця щодо його доходу від надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю є орендар.

Об’єкт оподаткування податком на доходи фізичних осіб від надання в оренду земельної ділянки визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу, встановлена законодавством з питань оренди землі.

Нормативна грошова оцінка є базою для визначення мінімального розміру орендної плати за земельну частку (пай).

Значення нормативної грошової оцінки земель щороку уточнюється на коефіцієнт індексації, який визначається відповідно до законодавства.

При визначенні у 2012 році нормативної грошової оцінки земельної частки (паю) відповідно до сертифікатів на право на земельну частку (пай) коефіцієнт 1,756, на думку Держземагентства України, має застосовуватись до площі ріллі, що припадає на земельну частку (пай) по конкретному сільськогосподарському підприємству згідно із  документацією щодо видачі таких сертифікатів.

Довідки за телефонами: 15- 07, 43- 46-47.

 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

                                                                Тернопільської ОДПІ Тернопільської області

Державної податкової служби

Припинити підприємницьку діяльність можна буде за спрощеною процедурою

Тернополяни активно декларують доходи