Тернополяни активно декларують доходи

Поділитися

З кожним роком зростає кількість мешканців Тернополя і Тернопільського району, які виконують свій конституційний обов’язок і декларують доходи. Про це заявив начальник Тернопільської об’єднаної ДПІ Петро Якимчук під час зустрічі із представниками місцевого телеканалу „TV-4” у середу, 11 квітня 2012 року.

„Станом на сьогодні до податкової інспекції громадяни подали 2 454 податкові декларації про майновий стан і доходи за 2011 рік, –констатував Петро Миколайович, – що на 315 більше, ніж за аналогічний період минулого року.” Такі статистичні дані, на думку начальника інспекції, є свідченням того, що зростає громадянська самосвідомість тернополян. Адже, лише 14 громадян, які заявили про отримання у минулому році іноземних доходів, поповнять місцеву скарбницю майже півмільйоном гривень податку на доходи фізичних осіб. Вагому роль у цьому відіграла широкомасштабна роз’яснювальна робота тернопільських податківців, що триває на теренах Тернопільського регіону.

Начальник Тернопільської ОДПІ наголосив, що цьогоріч також зобов’язані задекларувати доходи особи, які отримали в минулому році дохід у розмірі, вищому від 10 мінімальних заробітних плат (9410 грн.) від двох та більше податкових агентів та усі особи, уповноважені на виконання функцій держави (державні службовці, судді, тощо). Принагідно Петро Миколайович зі словами вдячності звернувся до тих тернополян, які вже виконали свій конституційний обов’язок, задекларувавши доходи, та запросив тих, хто ще не задекларував доходи, хоча має такий обов’язок, відвідати податкову інспекцію. „Ми чекаємо на вас, шановні декларанти, до 1 травня. Наші фахівці нададуть вам компетентну консультацію та практичну допомогу у заповненні декларацій та розрахунків. Щиро сподіваюся, що кожен з вас захоче зробити свій внесок у розвиток економіки рідного краю, а також взяти активну участь у Всеукраїнській широкомасштабній кампанії „Декларуй. Україну будуй!”, – закликав громадян начальник податкової інспекції.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

Про визначення мінімального розміру орендної плати за земельну ділянку (пай)

ІV Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль