Припинити підприємницьку діяльність можна буде за спрощеною процедурою

Поділитися


Підприємці, які за власним бажанням, припиняють свою діяльність, проходитимуть спрощену процедуру проведення перевірок.

Для цього їм потрібно відповідати кільком умовам –  не використовувати працю найманих робітників та не проводити господарську діяльність протягом останніх трьох календарних років. Крім того, підприємець не повинен бути зареєстрованим як платник податку на додану вартість та не мати відкритих рахунків у банках та інших фінансових установах. У разі відповідності цим вимогам строк проведення перевірки становитиме 3 робочих дні.

Такі пропозиції викладені експертами ДПС України в проекті Закону України „Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо проведення перевірок у зв’язку з припиненням за заявницьким принципом підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників)”.

Законопроект розроблено на виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”.

Проект Закону оприлюднено на веб-сайті ДПС України (www.sts.gov.ua) для обговорення. Всі зауваження та пропозиції щодо змісту регуляторного акту можна надсилати протягом місяця з дня публікації за адресами: Державна податкова служба України, 04655 МСП, м.Київ – 53, Львівська площа, 8, e-mail: idanilov@sta.gov.ua .

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

Податковий календар на квітень

Про визначення мінімального розміру орендної плати за земельну ділянку (пай)