Протестним мітингом під стінами райдержадміністрації зустріли чортківчани 26-ту річницю Чорнобильської катастрофи

Поділитися

           Олексій Кайда, голова Тернопільської обласної ради, підтримав чорнобильців Чортківщини у їх вимогах щодо збереження пільг для осіб, постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС. Люди зібралися, щоб висловити своє обурення діями центральної влади, котра відбирає кошти, а тим самим шанс на життя хворим та немічним. Особливо обурює чорнобильців Тернопільщини те, що виплату пільгових пенсій за рішенням судів в області припинили на три місяці раніше ніж в усій державі. Учасників мітингу надзвичайно цікавило те, чому Тернопільщина, у мешканців якої й так найнижчий рівень заробітної плати, «зазнає такої дискримінації».

Виступаючи перед мітингуючими, Олексій Кайда зазначив, що цілком розділяє та підтримує вимоги чорнобильців: «Тими жалюгідними коштами  держава «відкупилася» від постраждалих за втрачене здоров’я, понівечене життя, а часто і смерть рідних та близьких. Тож злочином є те, що і ці пільгові пенсії – власне свої зобов’язання – високопосадовці відмовляються виплачувати, мотивуючи такі злочинні дії відсутністю грошей. Разом з тим гроші на аморальну розкіш – вертолітні майданчики, мармур, дорогоцінний кришталь, килими та золоту сантехніку для своїх палаців керівництво держави завжди знаходить. Безперечно, це є тяжким злочином, і не лише моральним. Владу, що здійснює це, чекає ганьба та народний осуд». Очільник обласної ради повідомив чортківчан, що від свого імені надіслав до керівництва держави звернення про недопустимість скорочень соціальних виплат чорнобильцям. Натомість за аналогічне звернення до перших осіб держави від обласної ради депутати деяких фракцій не проголосували.

Учасники мітингу закликали краян підтримати їх та 26 квітня – у 26-ту річницю аварії на ЧАЕС спільно висловити свої вимоги.

Тернопільська опозиція покаже своє лице 12 травня: сьогодні “списали” Стойка і “вписали” в список Наливайченка і Деревляного

На Тернопільщині завершився обласний етап Національного Кубку шкільного футболу “Євро 2012”