Тернопільська опозиція покаже своє лице 12 травня: сьогодні “списали” Стойка і “вписали” в список Наливайченка і Деревляного

Поділитися

Арсеній Яценюк оголосив, що 12 травня відбудеться Форум об’єднаної опозиції. На ньому буде проголошено програму змін від опозиції. Сьогодні тернопільській інтернет-газеті “Про все” вже відомі деякі подробиці домовленостей. Зокрема, від обласного центру до Верховної Ради опозиція підтримає Романа Заставного. Нардеп Іван Стойко не підтриманий опозиціонерами на “бучацькому округу”. Чи потрапить він у прохідну частину списку – питання залишається відкритим. За даними наших джерел, Іван Михайлович не має підтримки і розуміння у столичних партійних босів. Його політичному шефу Кириленку важливо закріпитися у першій десятці загального списку, щоб не втратити обличчя. З оточення Івана Стойка “вийшла деза” про те, що він претендує нібито очолити штаб об’єднаної опозиції на Тернопільщині. Місцеві політики дану інформацію не коментують, а сміються як з анекдота.

Не отримав підтримки по “вотчині Стойка” й Валентин Наливайченко. Його нібито пообіцяли записати 20 номером до єдиного опозиційного списку.
Не балотуватиметься по мажоритарці й нардеп-бютівець Деревляний. Він у прохідній частині списку. За неофіційними даними, які поширюють представники конкуруючих опозиційних партій, василь Деревляний не прохідна фігура на жодному мажоритарному окрузі Тернопілля. По південному “чортківському” округу “свободівці” відстояли кандидатуру Олега Сиротюка. Сам пан Олег заявив “Про все”, що не володіє такою інформацією і тому не може її ні підтвердити, ні спростувати. По “тернопільському селянському округу” (Тернопільський, Гусятинський, Підволочиський райони) та націоналістичному (Бережани, Бучач, Монастириська) затверджені нібито кандидатури від БЮТу. Хто саме – наразі невідомо. За такою логікою по північному округу мав би балотуватись свободівець Михайло Головко.

“Україна – вперде!” Як я був на форумі партії Королевскої

Протестним мітингом під стінами райдержадміністрації зустріли чортківчани 26-ту річницю Чорнобильської катастрофи