Сесія облради підтримала звернення чорнобильців до керівництва держави

Поділитися


Хвилиною мовчання вшанували депутати обласної ради пам’ять загиблих ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та померлих  від отриманої радіації.

Голова обласної ради Олексій Кайда повідомив депутатам про те, що у цей час відбувається народне віче. У протестному заході беруть участь чорнобильці, які передали депутатам своє звернення до Президента України та Верховної Ради з вимогою не допустити скорочення соціальних пільг, а також просять сесію підтримати їх. На мітингу також присутні мешканці села Великий Ходачків, котрі борються проти розміщення у їхньому селі птахофабрики, як і мешканці сіл Дунаївської сільської ради Кременецького району проти будівництва виробництва компосту. Депутати обласної ради внесли питання, що стосуються мітингуючи у порядок денний сесії.

Перше ж питання – про звернення чорнобильських організацій до керівництва держави було підтримане в поіменному режимі.

Також  сесія створила тимчасову контрольну комісію Тернопільської обласної ради з вивчення ситуації щодо стану дотримання приватним підприємством “Агропродсервіс” (с.Настасів Тернопільського району) чинного законодавства при проведені реконструкції тваринницького комплексу у с.Великий Ходачків Козівського району.

На сесії виступив представник громади сіл Дунаївської сільської ради Олександр Капінос, який говорив про «незаконні дії керівництва Кременецької райдержадміністрації щодо побудову компостного заводу попри рішучий протест місцевих громад».

 

У Києві відкриється школа політичних технологій

Депутати Тернопільщини проголосували за ряд звернень