Школярі створили 2,2 га лісу у природному заповіднику «Медобори»

Поділитися


Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» крокує Тернопіллям

Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», як і всі весняні лісокультурні роботи на Тернопіллі, дещо сповільнили свою активну роботу через значну кількість опадів, які випадали протягом останнього тижня. Наразі лісівники використовують кожну погодну годину, аби встигнути завершити весняну посадку лісів. Активно залучають до лісових робіт і школярів в рамках Акції.

Як повідомив головний лісничий природного заповідника «Медобори» Іван Філь, учнівська молодь завжди була і є найактивнішим учасником акції «Майбутнє лісу в твоїх руках». Цього року школярами створено 2,2 гектари лісу. З них проведено доповнення лісових культур дуба звичайного на площі 1 гектар, а також створено плантацію новорічних ялинок 1,2 гектари ялиною звичайною.

Всього ж за кілька погожих днів участь у весняній акції взяли 35 школярів, були тут і представники влади і громадських організацій.

«Майбутнє лісу в твоїх руках» крокує Тернопільщиною. Сподіваються лісівники, що і погода нарешті посприяє і теплом, і сонячними погожими днями.

Прес-секретар Тернопільського обласного

 управління ЛМГ Марія Сабан

V Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма “Цвіт вишиванки“ нагородить переможця 5 тисячами гривень

Історики Тернополя балакали про “Тернопіль і Тернопілля в історії та культурі України і світу (від найдавніших часів і до сьогодення)”