Вісім дубків для «Отчого лісу»

Поділитися

Тернопільські лісівники приєдналися до щорічної акції «Посади Отчий ліс», що на Старосамбірщині Львівської області

Щороку, у першу суботу після Великодніх свят, на Старосамбірщині проходить акція «Посади отчий ліс», учасники якої висловлюють свою велику шану й повагу до Батьківського Краю, вказуючи на нерозривний зв’язок з рідною домівкою.  

Як повідомив директор ДП «Старосамбірське лісомисливське господарство» Василь Височанський, визначні вихідці зі Старосамбірщини, що на Львівщині, приїжджають на свою батьківщину чи батьківщину своїх батьків, дідів і висаджують дерева. Окрім того, працівники лісомисливського господарства висаджують саджанці з інших регіонів, де тепер проживають вихідці з Старосамбірщини.

Акцію «Посади Отчий ліс» започатковано 2006 року. Ініціатором є Старосамбірська районна рада. Цього року вона акція проходитиме вшосте, під час якої «Отчий ліс» поповниться сотнею дерев. Мета акції – організувати зустріч вихідців зі Старосамбрського району, які на території Лаврівського монастиря посадять ліс. Загалом же площа «Отчого лісу» сягнула майже двох гектарів. Ростуть тут дуби, ялини, сосни, модрини, липи, клени-явори, осики і інші лісові культури.

Щороку дерева садять на честь святкувань ювілейних дат видатних громадських, політичних і культурних діячів українського народу, які є вихідцями зі Львівщини або ж їхня діяльність пов’язана з цим краєм. Є там посаджені дуби освячені Папами Римськими Іваном II та Бенедиктом XVI.

Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства цьогоріч приєдналося до наших львівських колег і вибрало вісім найкращих дубків із населених пунктів, де проживали або ж народилися видатні земляки, а саме сіл Романівка (народилася Ярослава Стецько) та Біла (жила Соломія Крушельницька) Тернопільського, Заздрість Теребовлянського (народився Йосип Сліпий), Старого Скалата (жив і навчався у початковій школі Лесь Курбас) Підволочиського районів. Всі дерева для посадки Отчого лісу на Старосамбірщині надані держпідприємством ДП «Тернопільське лісове господарство».

Начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Попадинець є вихідцем зі Львівщини. Розпочинав свою трудову діяльність у Самбірському держлісгоспі, тож до цього місця в нього особлива повага, адже всіх тонкощів і азів лісівничої професії здобув саме там. Тому до акції «Посади Отчий ліс» Ігор Миколайович поставився з особливою теплотою.

Незабаром ростимуть тернопільські дубки Йосипа Сліпого, Леся Курбаса, Соломії Крушельницької та Ярослави Стецько, доля яких нерозривно пов’язана як з Тернопільським, так і зі Львівським краєм.

 

Прес-служба Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства дякує за сприяння в підготовці матеріалу наших львівських колег – прес-секретаря ЛОУЛМГ Тараса Кравця та директора ДП «Старосамбірське ЛМГ» Василя Височанського.

 

 

Прес-секретар Тернопільського обласного управління

 лісового та мисливського господарства

Марія Сабан

 

Слава Україні! – Героям Слава!

У Потуторах продали за 65 тисяч гривень два склади