Виклики сучасності – наркоманія та СНІД. Ініціативи громадськості Тернопілля у вирішенні проблем, їх можливості та досвід

Поділитися

Шановні колеги!
Запрошуємо Вас на чергове  засідання Тернопільського прес-клубу на тему:

«Виклики сучасності – наркоманія та СНІД. Ініціативи громадськості Тернопілля у вирішенні проблем, їх можливості та досвід».

Під час прес-конференції будуть репрезентовані два важливих проекти, покликані  розпочати вирішення названих проблем.

Перший.  «Безперервність Замісної підтримуючої терапії при потраплянні пацієнтів в ізолятори тимчасового утримання». Його здійснює Тернопільська  громадська організація – “Центр духовної та психологічної підтримки “Джерела”. Проект оснований на соціально психологічну підтримку людей, які вживають наркотики, в їхньому прагненні  розпочати лікування наркотичної залежності шляхом  участі в програмах Замісної підтримуючої терапії. Проте у випадках потрапляння  клієнтів організації до ізоляторів тимчасового утримання МВС курс лікування переривається. Причина у відсутності схеми організації передачі  препаратів ЗПТ затриманим, від лікувального закладу до ізоляторів тимчасового утримання. Основною метою проекту є отримання нормативно-розпорядчого документу від обласних управлінь МВС і МОЗ в Тернопільській області  щодо  організації надання препаратів ЗПТ клієнтам, які потрапили до ізоляторів тимчасового утримання МВС, для попередження переривання курсу лікування.

Другий.  «Безпечне життя з Маршрутом Безпеки». Реалізація  проекту дасть можливість збільшити кількість молоді, яка буде ознайомлена з напрямками профілактики розповсюдження ВІЛ- інфекції та сприятиме зміні поведінки молодих людей на більш безпечну щодо  збереження власного здоров’я за допомогою Інтерактивної   навчально-просвітницької  гри – Маршрут Безпеки.

 

Гості прес-клубу:

Тетяна Козарецька –  керівник ГО «Джерела».

Василь Галанов – головний лікар обласного наркологічного  диспансеру.

Юрій Шугалей–  заступник  головного лікаря обласного наркологічного диспансеру.

Тетяна Горбоніс – директор міського центру соціальних служб для сім`ї дітей та молоді.

Болдіна Анна – провідний спеціаліст міського центру соціальних служб для сім`ї дітей та

молоді.

Юрій Франків– юрист.

Засідання відбудеться  04 квітня  2012  року  (середа) о 13 год  00 хв. у приміщенні Тернопільського прес-клубу, що на бульварі Шевченка, 23 (вхід з двору вул. О. Кульчицької ).

 

З повагою,

в.о.  голови  Тернопільського прес-клубу                                       Анжела Кардинал

 


З 1 квітня збільшено розміри соціальних виплат

В оренду пропонується 7 об’єктів у Тернополі: вокзальні площі та офісні приміщення