Знайшовся ще один “чесний” політик

Поділитися

Ще один політик обіцяє керуватися критеріями ЧЕсно

 Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко публічно підтримав громадянський рух ЧЕСНО та пообіцяв, що кандидати від його партії ще до офіційної реєстрації у ЦВК самостійно розкриють інформацію про себе та свої доходи.

 

Про це лідер політичної сили заявив під час ефіру на телеканалі ТВі. «”Громадянська позиція” підтримує діяльність руху ЧЕСНО, руху САМ та інших ініціатив, що поставили собі за мету рентгеном просвітити кожного політика», – сказав Гриценко. За словами політика, його партія завчасно оприлюднить інформацію про кандидатів, аби надати змогу журналістам та громадським активістам перевірити достовірність наданої інформації та вказати партії на недоброчесних кандидатів.

У свою чергу представник фракції БЮТ у парламенті Андрій Шевченко в ефірі ТВі запевнив, що його політична сила “точно підтримає ці речі” (критерії руху ЧЕСНО): “І вимогу прозорості, і вимогу декларування доходів, і по особистому голосуванню”, – додав він. Пан Шевченко  закликав представників громадянського суспільства ставитися до виборів не просто як до «змагання абстрактних партій», а як до персонального вибору з можливістю делегування власних кандидатів.  

Раніше громадянський рух ЧЕСНО вже звертався до всіх політичних сил з вимогою керуватися «критеріями доброчесності». Свою підтримку руху публічно вже виказали Партія «УДАР» Віталія Кличка та Данило Лубківський, член політичної партії «Наша Україна». У квітні громадянський рух ЧЕСНО розпочне публічний діалог з політичними силами країни щодо визнання критеріїв ЧЕСНО.

*Відео-сюжет TVi дивіться за посиланням: http://www.tvi.ua/ua/watch/author/?prog=835&date=2012-04-02

Громадянський рух ЧЕСНО має на меті покращення якості майбутнього парламенту. В рамках кампанії «Фільтруй Раду!»  активісти проведуть громадський аудит діючих депутатів та кандидатів до майбутнього парламенту та перевірять їх на відповідність «критеріях доброчесності»:

1.       Відсутність фактів порушень прав і свобод людини;

2.       Відповідність задекларованих доходів та майна способу життя;

3.       Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;

4.       Особисте голосування в парламенті;

5.       Непричетність до корупційних дій;

6.       Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

Результатом громадського аудиту стане «барометр доброчесності» кандидатів, з яким зможе ознайомитися кожен виборець на сайті www.chesno.org. «Барометр доброчесності» сприятиме усвідомленому та виваженому голосуванню громадян на майбутніх парламентських виборах. Також рух вимагатиме від політичних партій не включати до виборчих списків недобросовісних кандидатів.

Майор міліції знаходить натхнення та заспокоєння в захопленні художнім ковальством

Українська книга в Українському домі “Перемога”