Факт масової загибелі водних живих ресурсів у річці Серет – на контролі прокуратури

Поділитися

10 травня до прокуратури області, Державної екологічної інспекції в області, Головного державного управління рибоохорони та регулювання рибальства у Тернопільській області надійшли сигнали про те, що у річці Серет виявлено факт масової загибелі водних живих ресурсів.

11 травня огляд місця події провели представники прокуратури області та контролюючих природоохоронних органів та встановили, що у річку Серет здійснено скид зворотних вод із очисних споруд КП «Тернопільміськводоканал».

Як наслідок, виявлено масову загибель риби і забруднення річки Серет по ходу її течії у бік сіл Острів та Буцнево Тернопільського району. З місць забруднення працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції у області відібрано взірці води.

На даний час підраховуються збитки, заподіяні навколишньому природному середовищу та встановлюється вміст забруднюючих речовин у річці Серет.

За результатами перевірки буде вирішено питання про притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності та відшкодування збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу, повідомили “Про все” у  прес-службі прокуратури Тернопільської області

На Тернопільщині наполовину зменшилось рабів, які згідні працювати навіть не кожний день ївши. Вимирають? Виїзджають? Чи влада на папері “бавиться”?

Орест Муц «зачищає тушок Хоптяна»