Як комсомольці при владі нівелюють на Тернопіллі досягнення Президента й Уряду

Поділитися

Банкір Володимир Клименко, не гребуючи нічим, ввів в оману митрополита Володимира

 У п’ятницю, 18 травня, у Почаєві мали урочисто відкрити відремонтовану ділянку дороги завдовжки 2,67 км, яка з’єднала Почаївську лавру з кладовищем монахів та Свято-Духовним скитом. Упродовж 20-ти років священнослужителі Почаївської лаври, образно кажучи, били у дзвони, наголошуючи на важливості цієї дороги, що була просто в катастрофічному стані. І ось нарешті після торішнього різдвяного візиту до Почаєва  Президента України Віктора Януковича проблему вирішено: з Держбюджету виділили кошти і дорогу відремонтували.

 

Луганський дурисвіт

 

Церемонія відкриття була призначена на 10.00. В означеній годині натягнули традиційну стрічку, підготували шість (!) ножиць для перерізання, гвоздички для нагородження та коровай, зібралося місцеве й тернопільське чиновництво, але головних дійових осіб — очільників області, митрополита Володимира та банкіра із Луганська Володимира Клименка все не було. Ви запитаєте, до чого тут луганський банкір? Саме це хотіла з’ясувати і обурена громадськість, що також зібралася на відкриття дороги. Річ у тому, що Клименко вже не перший раз намагається пропіаритися на півночі нашої області, так би мовити, за державний кошт. Виставляючи новозбудовані та відремонтовані об’єкти, як свої власні меценатські проекти, банкір намагається вбити двох зайців: в’їхати на горбі тернополян до Верховної Ради та ще й на цьому… заробити. Причому обласна владна верхівка замість того, щоб представляти людям результати діяльності президента і уряду, допомагає банкіру.

Подарунок голові ОДА від Володимира Клименка

 

Купив усіх!

Та це й не дивно, адже нашою областю нині керують колишні комсомольці, а Клименко — екс-заввідділом ЦК комсомолу України, а нині — голова правління “Укрінбанку”, тож без проблем знайшов спільну мову з колишніми соратниками. Подейкують, що під виглядом оренди він подарував колишньому першому секретареві обкому комсомолу Хмельницької області Валентину Хоптяну  новенький чорний джип “Тойота”, колишньому члену ЦК комсомолу України, а нині заступнику голови Кременецької районної ради Валерію Левченку — приватне авто, за що той очолив штаб Клименка на Кременеччині, а колишньому першому секретареві Тернопільського обкому комсомолу Юрію Желіховському перекредитував його заборговані кредити. А днями у Почаєві відкрили філію “Укрінбанку”, через яку просто будуть “перекачувати” державні кошти, спрямовані в нашу область, а потім представляти як черговий меценат-проект. На черзі також “пільгова” кредитна лінія для довірливих місцевих мешканців, законність якої ще варто перевірити.

Київський “дах” Клименка — колишній член ЦК комсомолу України, а нині  голова “Укравтодору” Володимир Демішкан (до речі, кум банкіра). Він також допомагає своєму протеже на Тернопіллі. Нещодавно привозив у нашу область три автобуси представників Луганського облавтодору, очевидно, для ознайомлення з майбутніми об’єктами. Тепер, мабуть, Тернопільський облавтодор, який і так ледь животіє, “ляже” під луганських, а тернополянам доведеться купувати російськомовні словники, аби краще розуміти своїх нових працедавців. Уже нині обіцяну Президентом України будівлю в Почаєві зводить фірма з іншої області. А хіба наші місцеві будівельні компанії настільки завантажені? Та ні, просто йде очевидна орієнтація на “варягів”, а не на місцеві трудові ресурси. Тож 18 травня люди прийшли покласти цьому край, а організатори, звісно ж, не чекали такого протистояння, і церемонію відкриття дороги все відкладали…

 

За спиною митрополита

Через півгодини після анонсованого початку на місце церемонії прибув заступник голови ТОДА Василь Гецько. Він кілька разів телефонував, аби, очевидно, доповісти про ситуацію і виробити бодай якийсь подальший план дій, проте неприємна пауза все більше затягувалася… Врешті було вирішено заховати Клименка за спину митрополита Володимира. Банкірові вдалося обдурити священнослужителів і переконати їх, що саме він за свої кошти відремонтував дорогу. “Луганський гість” не погребував найсвятішим…

Близько 12-ої на місце подій прибув бусик-спринтер, з якого висадилися митрополит Почаївський Володимир, Клименко та ще кілька чиновників. Ані голова ТОДА Валентин Хоптян, ані його заступник Юрій Желіховський, ані голова “Укравтодору” Володимир Демішкан, який того дня також перебував на Тернопіллі, на захід так і не прибули. Митрополит Володимир відразу приступив до молебня, а потім подякував Клименкові за дорогу, нагородив його православною відзнакою і сам (навіщо заготовляли аж щість ножиць, адже і банкір, і решта чиновників заховалися за спину митрополита) перерізав стрічку. Розрахунок виявився правильним. Протестів, звісно ж, під час релігійних обрядів ніхто не влаштовував, а, перерізавши стрічку, митрополит Володимир відразу повів Клименка, Гецька і Ко до лаври. Між тим дівчата в національних строях лише знизали плечима — коровай від Президента не було кому вручати. Поступово засихали і гвоздички — Клименко і Ко, “нічтоже сумяшеся”, втікли…

ніхто так і не подякував Президенту і Уряду за впровадження їх ініціатив, а це варто було б зробити. Комсомольці злякалися кількох бабців, які прийшли висловити своє обурення і відразу забули про очільника держави. А що було б, якби у Почаєві того дня раптом матеріалізувалася Юлія Тимошенко?

На щастя Клименка, цього разу він не почув, що про нього думають тернополяни, та, врешті-решт, і без слів банкіру дали зрозуміти, що таких “добродєтєлєй” та їх “меценатство” з дулею в кишені на Тернопіллі не сприймають та не бажають бачити, а тим паче голосувати на парламентських виборах.

 

Настрої людей найповніше передає листівка, яку розповсюджували під час затягнутого очікування відкриття. Ось її зміст:

Політично-фінансові аферисти привласнюють державні програми і дурять народ

Клан колишніх комсомольців, який нині дорвався до влади на Тернопільщині, зовсім розперезався у своїй нахабності та захланності.   Переслідуючи корисливі інтереси, вони затіяли великий обман наших краян. З цією метою привели в область банкіра з Луганська, колишнього заввідділом ЦК комсомолу України, а нині голову правління “Укрінбанку” Володимира Клименка. Оборудки Клименко проводить зі своїм спільником, у минулому   також членом ЦК комсомолу України, а нині його кумом та головою “Укравтодору” Володимиром Демішканом, син якого засуджений за вбивство партнера по бізнесу, але поки що відбувся лише умовним терміном покарання. На Тернопільщині допомагають їм у цьому заступник голови облдержадміністрації, колишній перший секретар Тернопільського обкому комсомолу Юрій Желіховський, а також голова ОДА, колишній перший секретар обкому комсомолу Хмельницької області Валентин Хоптян, і його дружина, колишній секретар ЦК комсомолу України Надія Хоптян.

Першим кроком до масштабної афери на теренах нашого краю стало примусове переведення усіх дорожніх служб на обслуговування в “Укрінбанк”. Після цього на Клименка вішають ореол великого благодійника — він засновує благодійний фонд “Галичина – Волинь”.

Названа п’ятірка у робочий для державних службовців час роз’їжджає районами  області та обіцяє золоті гори в обмін на голоси виборців,  клянеться закатати асфальтом всі ями в окрузі, набудувати шкіл, де потрібно і не потрібно, пороздавати наліво й направо “дешеві” кредити. Користуючись тим, що перебувають на державних посадах, колишні комсомольці тепер приписують фонду “Галичина – Волинь” усі  здобутки цільових державних програм.  Однією з таких приписок, а, по суті, обманом наших краян є ремонт дороги на Почаїв, який зроблено за державні кошти, проте людям розповідають, що це зробив фонд “Галичина – Волинь”. Насправді за бюджетною програмою 3111020 “Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування” Тернопільській області з Державного бюджету заплановано виділити 50 млн. 398 тис. грн. З цієї суми за дорученням прем’єр-міністра України від 21.02.2011 № 8555/1/1-11   виділено 4 млн. грн. на ремонт дороги Остріг – Радивилів – Вільшанка. Тобто дорогу відремонтували за державні кошти, а “благодійник” Клименко разом зі своїми комсомольцями розповідає, що це зробив його фонд. Але навіть в освоєнні цих коштів не обійшлося без грубих порушень чинного законодавства, оскільки ремонт дороги було віддано без проведення тендеру Тернопільському облавтодору, а отже, всі кошти пішли через “рідний” банк Володимира Клименка.

Прикриваючись прем’єр-міністром та Президентом України,  комсомольська трійця, мабуть, має мешканців Тернопільщини за несусвітніх дурнів, тому, шановні краяни, не даймо себе дурити, а дружно скажімо: “Геть з Тернопільщини дурисвітів та фінансових аферистів! Геть москаля з Луганська, який навіть по-українськи не вміє говорити! Забирайтеся туди, звідки до нас приїхали!”

Руслан СЛОБОДЯН.

 


Як квітнув “Цвіт вишиванки” у Тернополі: втішні і не дуже підсумки (відео)

Президент фонду «Галичина-Волинь» Володимир Клименко: Я вважаю, що на своєму місці кожен має зробити щось для своєї країни – вихідцем із якого регіону він би не був, бо ми всі діти однієї великої Держави