Президент фонду «Галичина-Волинь» Володимир Клименко: Я вважаю, що на своєму місці кожен має зробити щось для своєї країни – вихідцем із якого регіону він би не був, бо ми всі діти однієї великої Держави

Поділитися

Із чого починається Батьківщина (можете проводити паралелі із усім відомою піснею)? Давнє як світ питання. Які лишень відповіді на нього не пробували давати поети, співаки, політики… І кожен – собі… Але про що б ми не запевняли (з високої трибуни чи на кухні) – початок починається з дороги. Це дорога з дому і додому, дорога до батьків, дорога до храму. Яка дорога – така й доля. На жаль, іноді саме якість дороги впливає на порятунок життя медиками, а у недалеких сусідів, у деяких поліських селах молодятам на весілля дарували каністру з бензином, яку годилося закопати аж до візиту лелеки в сім»ю,  (оскільки швидка, зазвичай туди не доїжджала).

У цілому світі надзвичайно важливим є питання будівництва автомобільних шляхів – як великих магістралей, так і доріг до невеликих поселень, до яких у нас, на превеликий жаль можуть бути лише напрямки. За найновішою оцінкою УЄФА, напередодні Євро 2012, Україні потрібно 30 років для того, щоб зробити дороги рівня Німеччини чи Франції. Скажете: «Ми можемо про це тільки мріяти»… «Ми теж будівничі своєї держави» – скажу я . І часто в житті так трапляється, що коли, здається втрачена остання надія й опускаються руки, з»являється хтось чи щось, що дає зрозуміти – не все так погано.

На карті доріг Тернопільської області є позначені такі населені пункти як село Великі Загайці Шумського району, Залісці Збаразького, Верхні й Нижні Луб»янки того ж Збаразького району. Та донедавна дороги там були тими ж сумнозвісними «напрямками».

Відповідальність за якість доріг у вищезгаданих населених пунктах, і не тільки у них, узяв на себе, як не дивно, не чоловік із області, не наш земляк, не людина, що б»ючи себе в груди обіцяла золоті гори,а людина справи – банкір, Президент фонду «Галичина-Волинь» Володимир Клименко. Переслідуючи непопулярні рішення, часто чуючи за спиною «чужинець» – із березня по травень посприяв та активно долучився до ремонту доріг  у  кількох районах  області ,у тому числі  в селах Великі Загайці на Шумщині, Кунинець-Залісці, Верхні та Нижні Луб»янки на Збаражчині, об»їзної дороги Кременця, поточний ремонт дороги через село Стіжок, де відбуватиметься міжнародний фестиваль «Братина», а також – шляху, що з»єднує дві великі святині Тернопілля – Почаївську Лавру та Скит. Це десятки кілометрів асфальтобетонного покриття доріг.

  • – Я вважаю, що на своєму місці кожен має зробити щось для своєї країни – вихідцем із якого регіону він би не був, бо  ми всі діти однієї великої Держави – вважає Володимир Клименко . – Нас намагаються роз»єднати провокаціями. Та кому від того стане краще? – задає він риторичне питання. – Люди є скрізь люди, Із своїми потребами й проблемами, але одні мають потребу в допомозі, інші у рухові вперед, хтось у розмовах на кухні… І якщо нині я маю душевну потребу змінювати світ на краще і роблю це , до речі не лише, на Тернопільщині, але й на Київщині ,у Криму, то нічого не матиму проти, якщо завтра прийде чоловік із Західної України і допоможе щось вирішити на моїй малій Батьківщині. Кожному – своє. – переконаний Володимир Олександрович.

Із дороги починається все. Із дороги починається й економіка краю. В, будь якому, селі – можна робити бізнес, – впевнений Володимир Олександрович. До прикладу – у селі Залісці дорога не ремонтувалася 60 років. Нема роботи в селі – немає життя. Але є одне велике «але»… Через село найкоротший напрямок до Почаївської Лаври з боку Тернополя, чому б не скористатися для розвитку села, фактором паломницького туризму, який в напрямку Почаївської Лаври налічує до мільйона людей на рік .

Володимир Олександрович дбає про те, щоб села не зникали з карти України, навпаки, ще у березні він запропонував мешканцям Малої Іловиці Шумського району – відрядження до Словенії, подивитися і навчитися того, як у ідентично маленькому, загубленому селі виживають на зеленому та паломницькому туризмі. Скрізь є вічними – вічні істини, головне, правильно створити інфраструктуру та привабити до себе людей. Зрештою, не той батько що дав хліб, а той що навчив його здобувати, – вважає Володимир Клименко.

 

Богдан Слушний.

На фото: відремонтована дорога від Почаївської Лаври до Почаївського Скита.

 

Як комсомольці при владі нівелюють на Тернопіллі досягнення Президента й Уряду

Подяка Президенту фонду «Галичина-Волинь» Володимиру Клименку від мешканців Збаразького району