Прокуратурою Тернопільської області викрито у хабарництві сільського голову

Поділитися

Прокуратурою Тернопільської області порушено кримінальну справу стосовно одного із сільських голів Тернопільського району за фактом вимагання та одержання хабара у сумі 10 тис. доларів США, поєднаного з вимаганням, за  ч.3 ст.368 КК України.

Дослідчою перевіркою встановлено, що  один із сільських голів Тернопільського району, виступаючи службовою особою, яка займає відповідальне становище, упродовж травня 2012 року вимагав в одного із приватних підприємців хабар у розмірі  20 000 доларів.

11 травня 2012 року, у вечірній час, у  приміщенні літньої площадки одного з кафе м. Тернополя вказаний посадовець отримав від даного підприємця частину обумовленого хабара в сумі 10 000 доларів США (що за офіційним курсом НБУ еквівалентно 79 900 грн. і є значним розміром) за виконання в його інтересах дій з використанням наданого службового становища, а саме: за сприяння у наданні в оренду земельної ділянки площею 3,27 га на території сільської ради для використання у видобуванні корисних копалин і подальшому виготовленні необхідної документації на здійснення підприємницької діяльності та видобування корисних копалин.

На даний час у справі триває слідство.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

У Тернополі урочисто відкрили оновлений стадіон

Рекс не тільки взяв слід крадіїв, а й допоміг затримати одного з них