Святкування Дня Героїв в Прошові

Поділитися

20 травня 2012 року в селі Поршова, що поблизу Тернополя, відбувся святковий концерт та українська дискотека приурочені до Дня Героїв. Організатором святкування виступив Тернопільський “Сокіл”.

Свято Героїв – це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя нашій з вами свободі, тих, хто боровся і захищав Україну від ворогів. Ще в 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначати цей день 23 травня. Адже, саме у травні віддали своє життя головний ідеолог державної самостійної України Микола Міхновський, керівник української національно – визвольної боротьби 1917 – 1921 рр. Симон Петлюра, засновник та Провідник Організації Українських Націоналістів , полковник Євген Коновалець. Звичайно, у часи більшовицької окупації це свято відзначали “у підпіллі”, нишком, але з проголошенням незалежності, приховувати свою моральність та світогляд було без потреби. В цей день українці маніфестують єдність з славетними героями та мільйонами відомих та незнаних сьогодні вірних синів України.

Традиційно на День Героїв у Тернополі проводиться парад вишиванок, але цьогоріч вирішили залучити ще й до святкування с. Поршову.

Умовно захід був поділений на дві частини – урочистий концерт та українську дискотеку у вишиванках. Відбувалось усе у будинку Просвіти – сільському Клубі. Патріотична вікторина за участю учнів школи, виступи місцевих талантів, сольних виконавців, гостей з Тернополя, представлення сільської футбольної команди “Сокіл”, презентація Молодіжної громадської організації “Сокіл”, виступ та інтерв’ю із зв’язковою УПА Мирославою Яцишин-Стебельською- це далеко не усе, чим був наповнене свято.

Основним завданням концерту було показати і наголосити на величі й героїзмі нашого народу, що є нащадком славної нації з яскравими сторінками історії та багатою культурою.

Друга частина свята, як і планувалося розпочалася о 18:30. Це була українська дискотека у вишиванках, вхід на яку, символічно вартував – 4 гривні у вишиванці, всім іншим вхід коштував 6 гривень.

Ось хто дійсно запалив публіку з музикою, так це тернопільські гурти: ENKI, Online та New-Wave. Її доповнювали, щоправда уже жартами та анекдотами хетлайнери святкування, бронзові призери Західноукраїнської ліги сезону 2011-2012 року, учасники телепроекту “Розсміши коміка” команда КВН “WeekeEND.

“День Героїв – це свято кожного українця! Ми не повинні забувати тих славних синів нашої держави, борців за свободу і незалежність. Щороку, свято збирає все більш і більше громадян, що свідчить про небайдужість до свої минувшини.

Цього річ, наш побратим, уродженець с.Поршова, запропонував провести ще й невеличке святкування на його батьківщині і ми погодилися. Адже, таким подіям потрібно сприяти. Молодь з захватом слухала розповіді зв’язкової УПА Мирослави Яцишин – Стебельської. Загалом, думаю, нам вдалося відновити у пам’яті всіх присутніх ті яскраві сторінки історії, та тих героїв, яким ми повинні завдячувати за незалежність.”, – зазначив голова Тернопільського “Соколу” Ігор Бойчук

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Як жити Настасівській громаді?

<<Українська справа>> та Валентин Наливайченко захистять селян від птахокомплексу <<земельного олігарха>>