<<Українська справа>> та Валентин Наливайченко захистять селян від птахокомплексу <<земельного олігарха>>

Поділитися

Мешканці села Великий Ходачків Козівського району протестують проти будівництва на території свого населеного пункту птахокомплексу, котрий може завдати шкоди навколишньому середовищу. Селяни розповідають – птахокомплекс будує фірма місцевого <<земельного олігарха>>. За санітарними нормами птахофабрика має будуватися на віддалі від населеного пункту, але власники нехтують усіма нормами.
Люди неодноразово запрошували власника фірми на збори громади, але реакції не було. Вони зверталися у різні інстанції – районну адміністрацію, прокуратуру, обласну раду. Мешканці села також попросили депутатів створити комісію для визначення санітарних норм будівництва підприємства.  <<Українська справа>> та громадсько-політичний діяч Валентин Наливайченко відгукнулися на прохання про допомогу і надають підтримку
селянам. За результатом розгляду колективного звернення мешканців села Наливайченко ініціював депутатське звернення до Генеральної прокуратури України щодо перевірки законності надання в оренду земельної ділянки ПП <<Агропродсервіс-Плюс>> під розміщення птахокомплексу, реконструкції тваринницького комплексу та дотримання санітарних норм.

Юристи громадсько-політичного об’єднання <<Українська справа>> мешканцям села Великий Ходачків постійно надають правові консультації.

Співкоординатор громадсько-політичного об’єднання <<Українська справа>> на Тернопіллі, депутат обласної ради Володимир Петровський 24 травня взяв участь у зустрічі з активістами протесту і запевнив: <<Ми не
залишимо це питання без контролю. Земельні олігархи змушені будуть рахуватися з думкою людей і нормами закону. Ми відстоїмо право людей на чисте довкілля і спокійне життя>>.

Святкування Дня Героїв в Прошові

Громадський комітет проведе праймеріз серед опозиціонерів