У Тернополі центральну плиту пам’ятника Тарасу Шевченку закріпили… жувачками (відео, фото)

Поділитися

Вчора, 22 травня, усі українці вшановували Тараса Шевченка. У Тернополі також не забули про 151-шу річницю з дня перепоховання великого Кобзаря. Правда, на урочистості запізнився губернатор. Розпочали без нього. Місцеві горе-патріоти разом із запродамцями-регіоналами ( не чужими, своїми – місцевими) несли квіти до підніжжя пам’ятка, яке розвалювалось на очах. Начальник обласного управління культури Григорій Шергей нервувався з кожним порухом вітру. Корзини з квітами падали через раз. Чому не було елементарних підставок – невідомо.

Ледь витримали й жувачки, якими закріпили центральну плиту. На цемент грошей  не має. Присутні жартували, що Шергею посприяли учні, яких зігнали на урочистості.

До кінця пошанування не витримав губернатор. Наплівши дурниць, він першим “змотав вудочки”. Навіть не дочекався, поки троє учнів дочитають поеми Шевченка. Напевно, дуже “різали йому вухо”.

Мер Тернополя Сергій Надал, не соромлячись “рішав дєла”. Весь час як не по телефону, то з керівником обласного штабу Партії Регіонів Петром Гочем. Присутні дивились на цю пародію і не розуміли що твориться. Врешті меру набридло, що всі слухають його балачки і зовні осуджують. Забрався  балакати біля світлофора школи №4

І "господарник"-свободівець Олексій Кайда шанував Шевченка

Нагадаємо, що нещодавно на голові пам’ятника Тарасові Шевченку, недопита пляшка пива простояла цілий день!

І міцно мікрофона тримався губернатор. Теж не політик. Теж господарник!!!

А державні знамена яскраво демонстрували політику тернопільських еліт - "куди вітер..."

Загинув Борис Возницький

Наливайченко підтримав просвітницький проект «Лепкіана»