Володимир Клименко розповів свої таємниці

Поділитися

Володимир Клименко поспілкувався з журналістом сайту http://www.audi-platinum.com.ua/

На нашу думку розмова видалась доволі цікавою. тому пропонуємо її вашій увазі.

Які атрибути стилю притаманні на сьогоднішній день стильному людині?
ВК: Думаю, що стильним є той, хто в першу чергу володіє такими якостями, як охайність, толерантність, культурність, відданість. А після вже все інше: автомобілі, яхти, літаки, собаки та інше. Безумовно, у всьому цьому має бути те, що приносить людині задоволення.

 А що Вам приносить задоволення?
ВК: Наприклад, я отримую задоволення від будівництва. Останнє, що побудував – гаражі. Результатом задоволений (посміхається).

 Коли в дитинстві почалися Ваші відносини з грошима? І коли Ви вирішили, що гроші стануть Вашої професією?
ВК: З грошима мої стосунки почалися в 1977 році на будівництві газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, коли я в складі студентського будівельного загону за 2 місяці заробив 2000 рублів. На ті часи це були колосальні гроші. Правда, працювали ми з 7 ранку до 12:00 ночі. А взагалі моя перша спеціальність інженер-механік, друга – викладач філософії. І всього 11 років тому я отримав профільну освіту в Університеті ім. Т.Г. Шевченко. У фінансових структурах працюю 11 років, для банківського
стажу – дуже мало.

 Бути банкіром для Вас – це випадковість, усвідомлений вибір чи покликання?
ВК: Безумовно, є елементи випадковості. А взагалі для мене велике значення має спілкування з людьми. Банк – така структура, в якій за день можна зустріти кого завгодно, і вирішувати питання людей самих різних категорій: одним терміново потрібні гроші, іншим, навпаки, необхідно їх розмістити, а третім – просто комунальні платежі заплатити.

 Ви бізнесмен чи керівник?
ВК: Насправді ці поняття взаємопов’язані. Але, думаю, що бізнесмена в мені більше (посміхається). Хоча гроші мають для мене другорядне значення, на першому місці – досягнення конкретних результатів. Весь бізнес побудований на прибутковості, в іншому випадку він просто вмирає. Тому стан, коли ти постійно думаєш про те, що повинен приносити плюс, дуже стимулює. Це ні з чим не порівняти. У бізнесі темп і ритм життя абсолютно інший.

 Бізнесмен – це професія?
ВК: Складно сказати. Напевно, це як раз і є стиль життя. Цікаво, що в нашому суспільстві дуже чітко простежується неприязнь пересічних громадян до бізнесменів, яка пояснюється тим, що вони вважають їх «жирними котами», які за рахунок них щось заробляють. Але коли я запрошую ось таких людей до себе на роботу і показую свій робочий день, який триває по 12-14 годин, то вони кажуть, що їм такий графік не підходить. Тому що більшість хоче працювати з 9 до 18 і при цьому ні за що не відповідати. Але в теж час існує потреба мати хорошу зарплату, добре одягатися і пр. Тобто не віддавати нічого, але натомість отримувати. Тому все відносно. Часу, сил йде дуже багато, в тому числі і здоров’я.

 Який Ви керівник?
ВК: Я, напевно, м’який керівник, тому що завжди намагаюся увійти в становище своїх підлеглих.

 Які правила гри у Володимира Клименко?
ВК: Якщо пообіцяв – потрібно зробити.

 Ви успішна людина?
ВК: В якійсь мірі так.

 Чи вдалося банкам на сьогоднішній день повернути довіру людей після подій 2008 року?
ВК: Звичайно ні. Цей процес дуже складний і далеко не все залежить від банків.Необхідний цілий комплекс заходів. На першому місці – повернення довіри, що досягається тільки конкретними діями, вигідними пропозиціями і професійною роботою. На сьогоднішній день в країні засоби масової інформації формують думку про те, що до нас йде криза з Європи, тому потрібно до нього готуватися. Адже в 2008 році ми впали тільки через те, що була абсолютна паніка. Не більше того.

 Проте, дійсно дуже багато чуток про другу хвилю кризи. . .
ВК: Якщо в Європі та Америці ВВП зростає на 0,1%, у зв’язку з чим спостерігається рецесія, то в Україні він збільшується більше ніж на 4%. Ми не повинні зіткнутися з цією проблемою. Але у нас існує інша – негативний торговий баланс, який впливає на відношення курсу долара до гривні і на загальний стан економіки. По правді кажучи, нам необхідно викорінювати відносини з доларом, тоді і ситуація в банках буде абсолютно інша. Гроші потрібно вкладати в гривню і справа зовсім не в тому, що я вірю в цю валюту. Коли піднімається курс долара, всі говорять тільки про те, скільки втратили, але при цьому замовчується друга частина – скільки виграли ті, у кого заощадження були в доларах. На руках у населення не повинно бути стільки іноземної валюти. Є цілий ряд механізмів, за допомогою яких можна вирішити цю проблему.

Які Ваші прогнози щодо курсу валют на наступний рік?
ВК: З цього приводу мені взагалі складно що-небудь сказати. Навіть не буду намагатися. Сподіваємося, що буде стабільна динаміка, якщо курс долара і буде змінюватися, то плавно.

 Наскільки великий ризик девальвації гривні в 2012?
ВК: Питання актуальне.

Як може вплинути проведення «Євро 2012» на дану ситуацію?
ВК: Складно сказати. Зараз багато хто шукає аналогію проведення подібних заходів у Греції, в ПАР та інших країнах, які переживають економічне падіння. Я б подібних паралелей не робив. Адже насправді «Євро» – це дуже сильний поштовх для нас. Найголовніше – гідно провести його і показати, що ми – справжні європейці.

 На чемпіонат підете?
ВК: Ну а як же.

 Які тенденції намічаються у банківській сфері? Як буде розвиватися кредитування?
ВК: Наш банк спеціалізується на кредитуванні в основному малого та середнього бізнесу, тому будемо продовжувати розвивати цей напрямок і в наступному році. В кінці минулого року ми зібрали пасиви, утримали ліквідність. На даному етапі багато банків підвищили процентні ставки по депозитах, що, відповідно, спричинило підвищення ставок по кредитах. Але думаю, в січні-лютому настане певна відлига, і ми повернемося до колишніх ставок, будемо знову активно кредитувати.

 Банківська діяльність передбачає постійну видачу грошей у борг. Ви особисто даєте гроші в борг? Людям довіряєте?
ВК: Раніше давав. Якщо б я зібрав усі свої борги, вже б не працював (сміється). А щодо вірю-не вірю: у банку потрібно вірити тільки цифрам, які стоять за конкретними людьми, фірмами і т.д.

 Ваш банк називається «Український інноваційний». У чому інновації?
ВК: Насамперед – це перший комерційний банк на Україну. Ще Президент СРСР
Михайло Сергійович Горбачов в 1988 році підписав указ про його створення. Ми себе позиціонуємо як банк, в якому всі інноваційні проекти в пріоритеті, тобторозглядаються позачергово та невідкладно.

 В які галузі будете вкладати гроші в цьому році?
ВК: У сільське господарство, переробку, машинобудування, нафтопродукти, торгівлю і тільки потім – в кредитування невеликого сегмента фізичних осіб. Для того щоб на конвеєр поставити кредитування фіз. осіб, потрібно зробити насправді дуже багато: повинна бути система скорингу, технологія кредитування, прекрасно розроблені банківські продукти, навчений персонал. Коли цей комплекс завдань вирішено всередині банку, тоді, природно, можна виходити на вулицю і кредитувати фіз. осіб.

 Автомобілі кредитувати будете?
ВК: Вже кредитуємо! (Посміхається)

AR: Чому вибираєте Audi?
ВК: Чесно кажучи, мене приємно здивували останні моделі Audi, рівень технологій, лінійка двигунів. Досить переваг в порівнянні з конкурентами. Плюс відмінні показники розвитку швидкості до 100 км і витрату палива, які мають для мене велике значення. Про дизайн, внутрішньому оформленні, комплектаціях і пр. вже навіть не говорю. На сьогоднішній день я задоволений своїм вибором. (Прим. автора: Audi A8L W12).

 Автомобіль є атрибутом стилю?
ВК: Безумовно, якоюсь мірою так.

 Самостійно водите машину? Який Ви водій?
ВК: Їжджу як з водієм, так і сам. Шалено люблю швидкість, отримую від цього колосальне задоволення. На дорогах не припускаю безкультур’я, неповага до інших, зухвалість. І ще терпіти не можу, коли викидають сміття через вікна.

 Ваші побажання нашим читачам у 2012 фінансовому році
ВК: Дорогі друзі, довіряйте банкам! (Посміхається) Від цього безпосередньо залежить добробут нашої економіки, а значить і наше з Вами. Бажаю Вам фінансової стабільності, удачі і благополуччя. Будьте успішними і щасливими. З наступаючими святами!

ауді-платінум

Ярмарок вакансій в Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка

У Тернополі справжніх фронтовиків не залишилось?