Досить терпіти знущання хама-губернатора

Поділитися

Про стиль і методи керівництва присланого на Тернопільщину голови облдержадміністрації з когорти колишніх комсомольців  Валентина Хоптяна  у пресі вже писали багато. Як тільки зайда опірився в кріслі керівника чужої для нього області, постійні приниження підлеглих  з його боку стали повсякденною нормою. Серед перлів губернатора – погрози «відкрутити яйця» навіть жінкам. Ганебною «нормою» на нарадах та колегіях стало його звертання до присутніх через матюк «бля», зокрема й до жінок. Далі – гірше. Відчувши безкарність, особливо після резонансного передноворічного вбивства людини автомобільним кортежем за його особистої присутності, Хоптян почав проявляти зневагу й до шановних, заслужених людей області.

Але парадокс –  ніхто й не смів писнути проти такого чиновницького хамства. Не дивуюся державним службовцям – вони звикли хилити голови перед начальством, тримаючи дулю лише в кишені. Проте мовчки ковтали образи  й заслужені, нагороджені поважними державними відзнаками люди.

Мабуть, через це Остапа, тобто Хоптяна зовсім понесло.  На колегіях та робочих засіданнях він почав образливо висловлюватися вже на адресу народних депутатів України. Але, чиновник-хам не врахував, що серед них є і депутат Орест Павлович Муц, який не звик терпіти образи чи приниження. Про це він відкрито заявив в очі Хоптяну на засіданні колегії 26 червня у присутності всіх керівників області.

Щоб захистити свою та наших краян честь і гідність, народний обранець вирішив скористатися   парламентською термінологією.

«Коли в парламенті називають прізвище – ти маєш репліку. Я виріс на ваших очах, як політик, як просто громадянин. Тут є «ветерани», котрі при владі 17-20 років. Ніхто ніколи не згадував, у негативному сенсі прізвище Муц. Якщо треба було, то казали, ви, Орест Павлович, в тому і тому неправі. Останнім часом моє прізвище дуже часто згадується «шановним» Валентином Антоновичем. То я, як парламентар, маю право на репліку», – зазначив Муц.

Спочатку депутат нагадав, що з квітня ц.р. діє Указ Президента України про створення президентського кадрового резерву «Нова еліта нації», який стосується й нашої області. Натомість через передноворічні пригоди губернатора змушений був піти з посади керівник обласного УМВСУ генерал-майор Федір Бортняк, а начальник ДАІ області полковник Віктор Пак потрапив за ґрати.

Далі, Орест Муц, звертаючись до діючого керівника обласної міліції Віктора Сака, звернув увагу на огульне звинувачення правоохоронних органів  у «кришуванні» протиправних дій держслужбовців, яке висловив губернатор, демонструючи свою звичку безпідставно звинувачувати у всьому всіх, тільки не себе.

– Шановні земляки, ви повинні більше поважати себе, – звернувся народний депутат до присутніх, –  адже йде 16-та річниця з дня затвердження Конституції. Коли, наприклад, вас, у цьому залі ображають, називають злодіями, називають другими поганими словами, коли до вас, шановні жінки, звертаються через «бля», то я хотів би попросити вас, «шановний» Валентине Антоновичу, вибачитися перед нашими жінками і вибачитися перед цими людьми…

Орест Павлович також побажав Валентину Антоновичу пройти лікбез з етикету у своєї дружини, яка  відповідала за гуманітарну справу в ЦК комсомолу, але прислужники губернатора не дали йому закінчити виступ. Губернатор миттєво закрив засідання колегії і втік із залу. Проте виступ Ореста Муца продемонстрував усій громаді нашої області, що настав час перестати терпіти над собою знущання хама-губернатора і дати йому рішучу відсіч.

Із зрозумілих причин не можу поставити своє прізвище під цим листом, а видумувати не хочу…

Державний службовець.

Праймеріз імені Ющенка-Наливайченка ховали у кущах

Клініка “Медікус” консультує: захист для очей необхідний, особливо влітку, коли сонце найбільш інтенсивне. Яким чином вибрати потрібні окуляри для “сонячного” сезону ?