Гостей Братини дощ тільки полякав, а Клименко і ТІК – порадував

Поділитися

VII Міжобласний мистецько-краєзнавчий фестиваль “Братина” відбувся 4 червня на Шумщині Тернопільської області.

Традиційно, місцем його проведення обрана територія Стіжоцької сільської ради біля підніжжя Данилової гори.

Розпочалося  свято 4 червня, о 9.00, святковим Богослужінням у старовинному храмі Святої Трійці на Даниловій горі. Потім учасники та гості “Братини” мали можливість взяти участь у ярмарці фольклору та ремесел, засіданні книжкового «круглого столу», переглянути фестивальні виступів учасників, гала-концерт переможців та дипломантів конкурсу сучасної української пісні та співаної поезії “Гремислава”.

 

Попри усі складнощі добирання, місцеві міліціонери нарахували близько 20-ти тисяч гостей. І хоч небо страшило густими хмарами з самого ранку, під вечір люду тільки більшало. Адже обіцяний хедлайнер фестивалю – гурт «ТІК» – гість досі не бачений у цих краях. Заради години спілкування з народним улюбленцем, місцеві жителі добиралися навіть пішки.

Подбав про сцену і звук, а ще про гурт «ТІК» щедрий спонсор дійства – президент фонду «Галичина-Волинь» Володимир Клименко. Мецената так зачарувала волинська природа, що наступного року обіцяв зробити фестиваль Всеукраїнським, звісно, облаштувавши всю необхідну інфраструктуру.

 

 

У Віталія Цимбалюка за рік після весілля “бобік здох”

Вовки з Луганська в овечих шкурах