МТС забезпечить зв’язок з пупом Землі

Поділитися

Оператор мобільного зв’язку «МТС Україна» оголошує про старт «Меццодрому» – унікального літнього фестивалю на території Музею Ідей у Львові.

 

У програмі фестивалю, який триватиме з червня до жовтня – дні національних культур та кухонь, фестиваль незалежного кіно «КіноЛев», перегляди матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, виставки, зустрічі з цікавими людьми. Майже щодня Музей Ідей (вул. Валова, 18а) пропонуватиме львів’янам та гостям міста цікаві культурні та розважальні заходи.

 

Родзинкою літнього фестивалю «Меццодром» стане «пуп Землі», – гранітна скульптура, яку створила польський художник Агнєшка Говда. Саме біля «пупа Землі» стоятиме спеціальний столик з планшетом МТС 1055, яким безкоштовно зможуть користуватися всі відвідувачі Музею Ідей та ресторану, щоби з допомогою відео-чату продемонструвати «пуп Землі» своїм друзям.

 

«Для багатьох українців Львів є «пупом Землі» – найдорожчим і найзатишнішим містом у світі. Тому, коли ми проводили конкурс мистецьких ідей, польська скульпторка Агнєшка Говда перемогла з ідеєю пупа Землі, адже втіливши цю ідею, можна не просто доводити, що, мовляв, Львів – пуп Землі, а й продемонструвати його. Ця скульптура виготовлена із 2,5-тонної гранітної брили, яку скульпторка цілий місяць полірувала. Асоціативно скульптура нагадує жіночий пупок. Ми раді, що завдяки інноваційним технологіям МТС наші гості зможуть не лише розповісти про це, а й провести для друзів на інших континентах відео-репортаж з пупа Землі» – зазначив художник та засновник Музею Ідей Олесь Дзиндра.

 

Про Музей Ідей

Музей Ідей знаходиться в центрі старої частини міста в колишньому Бернардинському монастирі, заснованому 1460-го року. Територія монастиря — місце з давньою історією та величезним духовним потенціалом, своєрідною аурою. Абсолютно логічним є сприйняття даної території, як певного осередку культури, на зразок культурних центрів Франції, Швеції, Англії та інших країн Європи. Всі ці чинники спричинили до того, що у 1992-му році Олесь Дзиндра, художник зі Львова в пивницях монастиря заснував мистецький проект Музей Ідей. Музей Ідей – це простір де народжуються, визрівають та реалізовуються найрізноманітніші мистецькі ідеї та проекти. У Музеї Ідей розроблено, створено і реалізовано велику кількість культурно-мистецьких акцій. На території Музею також діє ресторан «Трапезна», стилізований під середньовічну монастирську трапезну та літній майданчик.

 

Про літній фестиваль «Меццодром»

Музей Ідей започатковує новий інтерактивний культурологічний проект Meццoдром. Його суть полягає у проведенні в період з червня по жовтень Тижнів музичної та гастрономічної культури національних меншин Львова, що були протягом багатьох віків причетні до формування міста, становлення його унікальної культури. Разом з національними товариствами, посольствами різних країн, окремими митцями, представниками культур цих народів Музей Ідей проводить щотижневі фестивалі класичної музики, де кожен день буде присвячений конкретному жанру: балету, оперній, камерній, джазовій та симфонічній музиці (5 днів), що транслюватимуться на спеціальному моніторі 3х2м, а також щосуботній гастрономічній перформанс, який буде проводиться на фестивальній сцені «наживо».

Тернопільські артилеристи готуються до табірного збору

Регіональне відділення ФДМУ по Тернопільській області пропонує в оренду 2 об’єкти державної форми власності у м. Заліщики