«Батьківщина» на Тернопільщині надаватиме лише правдиву інформацію про своїх кандидатів і робитиме все, щоб вибори відбулися прозоро та чесно

Поділитися

Сьогодні, 30 липня відбулося засідання, організоване ТМГО «Тернопільський прес-клуб» на тему: «Старт виборчої кампанії 2012 реалії та перспективи».

Оскільки саме в цей день у Києві проходив Всеукраїнський з’їзд Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина», на якому було присутнє партійне керівництво, у засіданні прес-клубу участь взяла прес-секретар Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» Олена Криницька.

Передусім, як представник партії ВО «Батьківщина», вона спростувала чутки, що ширилися напередодні у місцевих ЗМІ.

«Всупереч пліткам та про вокативній інформації, яку поширювали інтернет-простором політичні опоненти – зависники, сьогодні Всеукраїнський з’їзд остаточно затвердив двох кандидатів – представників партії «Батьківщина» на виборчих округах в області. Так, на окрузі №165 (з центорм у м. Зборів) єдиним кандидатом від Об’єднаної опозиції йтиме Володимир Богданович Бойко (перший заступник голови ТОО ВО «Батьківщина»), округ №166 (з центором у місті Тебовля) пердставлятиме Михайло Володимирович Апостол (член бюро ТОО ВО «Батьківщина»)», – наголосила О.Криницька.

Під час обговорення питання, щодо принципів висування кандидатів, представник «Батьківщини» зазначила:

«Як вже заявляв Василь Тимофійович (голова ТОО ВО «Батьківщина»), ми обирали людей перевірених часом, які не зрадять і не здадуться, які є жителями області, а не тимчасовими зайдами. В Тернопільській області Об’єднана опозиція має свій козир – кандидатами на мажоритарних округах виступають місцеві жителі. Про них ми все знаємо, сім’ї та рідня яких живе на теренах краю, вони є нашими сусідами і несуть подвійну відповідальність за кожен свій крок. З’їзд партії «Свобода», з якою ми домовилися про спільних висуванців на мажоритарці, буде днями, і я сподіваюся, що наші партнери також висунуть кандидатів з місцевих партійців», – зазначила прес-секретар «Батьківщини» на Тернопільщині.

Повертаючись до з’їзду Об’єднаної опозиції, вона констатувала, що окрім мажоритарних округів, кандидати від «Батьківщини» представлятимуть Тернопільщину і в списку Об’єднаної опозиції.

«Варто наголосити, що в порівнянні з попередніми парламентськими виборами, Василь Деревляний сьогодні затверджений у списку Об’єднаної опозиції під номером 36, що на один щабель ближче до початку списку. І це тоді, коли в складі опозиції є сім партій. Однозначно, це свідчить про достойну роботу партії «Батьківщина» за час від минулих парламентських виборів на чолі з її головою Василем Тимофійовичем Деревляним. Також, в список Об’єднаної опозиції включені наші партійці: Репела Петро Йосипович (голова Козівської районної ради) та Пеляк Володимир Стефанович (голова Копичинецької міської ради)», – зазначила Олена Криницька.

За її словами, на даному етапі виборчої компанії партія «Батьківщина» до виборів готова.

«Нами розпочато збір заяв членів партії та наших прихильників на участь в роботі ДВК та ОВК. Не секрет, що наша партійна організація найбільш структурована в області, тому особливих труднощів з пошуком представників на дільниці не виникало. Важливо наголосити , що основним для переважної більшості бажаючих працювати на виборах, які зверталися до нас, було не питання фінансового забезпечення, а бажання змінити владу в державі. Також, перевагу ми віддавали людям надійним з досвідом роботи на виборах», – акцентувала О.Криницька.

Одне з важливих питань, запропонованих організаторами прес-клубу стосувалося виборчих технологій. З цього приводу представник «Батьківщини» прокоментувала наступне.

«Під час попередніх виборчих компаній партія влади нам продемонструвала, що ані Закон, ані принципи здорової конкуренції чи здорового глузду для них не мають особливого значення. Застосування адмінресурсу, підкуп, використання проектів під назвою «третя сила», фальсифікації – ці всі технології не будуть новими і на цих виборах. Як бачимо, на прикладі Борщівського району, партія влади не зупинилася на перевірених, а запускає все нові виборчі технології», – розповіла Олена Криницька.

За її словами, за період з 5 по12 липня Борщівською районною організацією «Батьківщина» виявлено тиск на директорів шкіл.

«Цього разу під погрозами звільнення, цих людей не просто заставляють вступати в лави партії влади, а представляти цю політичну силу на виборчих дільницях. Не виключено, що в комісіях ці люди отримуватимуть доручення щодо фальсифікації результатів виборів. На прикладі Козівської районної ради, сьогодні Борщівською та Теребовлянською райрадами готуються проекти рішень на сесії відповідних рад з метою захисту працівників бюджетних установ (шкіл, лікарень, бібліотек, деяких комунальних установ) від тиску, погроз та шантажу з боку представників влади», – коментуючи ситуацію, О.Криницька продемонструвала проект рішення Козівської районної ради, де йдеться про передачу функцій щодо прийняття та знаття з посади працівників державних освітніх та медичних закладів Козівській районній раді.

Наприкінці засідання прес-клубу, представник «Батьківщини» наголосила, що основне на даний час не говорити про чорні та брудні вибори, а спільно працювати задля забезпечення правдивою інформацію жителів області та прозорого і чесного голосування краян.

«Сьогодні представник партії влади сказав, що виборча компанія буде побудована на очорненні своїх політичних опонентів. Але на відміну від влади, опозиція працюватиме іншими методами. Ми надаватиме лише правдиву інформацію про своїх кандидатів і робитиме все, щоб вибори відбулися прозоро та чесно. Також, наше завдання: бути єдиними, не повторити помилки 2010 року, коли окремі так звані демократи закликали людей не йти на вибори чи голосувати «проти всіх». Головне для кожного українця – прийти на вибори і проголосувати, щоб цей бюлетень не використали проти України», – резюмувала Олена Криницька.

Фестиваль українського духу «Бандерштат»

Ланівцям – 568 років!