Другим підприємством, де запрацює електронний облік деревини, обрано Бережанське лісомисливське господарство

Поділитися

3 липня ц.р. відбулася попередня підсумкова колегія Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, на якій йшлося про хід будівництва лісових доріг держпідприємствами, підпорядкованими управлінню, а також про завершення впровадження електронного обліку деревини в Кременецькому лісгоспі, яке є першим пілотним підприємством на Тернопіллі, в якому запрацювала комп’ютеризована система обліку деревини.

На колегії були присутні перший заступник начальника Тернопільського облуправління ЛМГ Ігор Гуменюк, заступник начальника управління Олег Яремко, директори лісових держпідприємств, провідні та головні спеціалісти відділів управління.

«Обсяг будівництва нових лісових доріг на 2012 рік становить 10 кілометрів. І хоча за загальними мірками, це не є багато порівняно з обласними управліннями інших регіонів, проте лісівники ставляться до цього з усією відповідальністю, зводячи добротні лісові полотна, які роками служитимуть і працівникам лісової галузі, і населенню. До того ж, будують лісові артерії підприємства управління за власні кошти, – так розпочав свою доповідь головний спеціаліст відділу технічної політики та промислової діяльності Василь Заблоцький.

За словами Василя Івановича,  за останні роки держпідприємства управління щороку зводили власним коштом 5 кілометрів лісових автодоріг, що дало змогу ввести в експлуатацію понад 22 кілометри лісових доріг із твердим покриттям.

Станом на 2 липня ц.р. виконано всі погоджувальні і проектні процедури, а також проведені підготовчі роботи, такі як розчищення смуги відводу, визначення придорожніх кар’єрів тощо. Практично на всіх об’єктах почалося будівництво земляного полотна і фактично вже побудовано 26 відсотків від запланованих обсягів. Наразі проведено облаштування дорожнього полотна протяжністю 0,4 кілометра (0,1 км у Бережанському лісомисливському господарстві та 0,3 – у Тернопільському лісовому господарстві).

Перший заступник начальника Тернопільського облуправління ЛМГ Ігор Гуменюк доповів про економічну ефективність від запровадження електронного обліку деревини та ознайомив із робочим планом впровадження електронного обліку деревини в структурних підрозділах ДП «Кременецьке лісове господарство», у якому з 1 червня розпочато електронний облік деревини у Почаївському, Шпиколоському та Андрушівецькому лісництвах.

На сьогодні проведено перерозподіл підрозділів на 10 лісництв, з урахуванням обсягів лісогосподарських робіт, лісозаготівель реалізації в розрізі окремих підрозділів та створення на території земель лісгоспу національного природного парку «Кременецькі гори».

З 2 липня ц.р. впроваджено систему електронного обліку ще у трьох лісництвах. Ігор Романович поінформував, що після коригування бази даних для КПК (після об’єднання лісництв) з 5 липня всі лісництва перейдуть на комп’ютеризовану систему обліку деревини стовідсотково.

Наразі здійснюється приймання та обробка первинної облікової документації поколодного обліку деревини, що надходить з КПК при прийманні та реалізації продукції. Для повного завершення підприємству необхідно ще 7 термопринтерів та стільки ж молотків для кріплення бирок.

На колегії вирішили також, що наступним пілотним підприємством, де впровадять електронний облік деревини, буде ДП «Бережанське лісомисливське господарство», яке, до речі, за попередніми підсумками роботи першого півріччя є найкращим за всіма показниками фінансово-господарської діяльності. Дане підприємство стовідсотково, а подекуди й перевиконало заплановані показники фінансово-господарської діяльності. Про це повідомив заступник начальника Олег Яремко.

Також Ігор Романович зачитав присутнім протоколи, прийняті апаратною нарадою Держлісагентства України, яка відбулася напередодні. Зокрема, значну увагу працівники лісової галузі Тернопілля мають приділити профілактиці пожежонебезпеки в лісах, це стосується перекриття позапланових лісових доріг, розміщення плакатів на протипожежну тематику, проведення бесід з населенням та інформування про пожежну небезпеку в лісах через виступи у ЗМІ.

Прес-служба Тернопільського обласного управління

 лісового та мисливського господарства

 

«УДАР» відстоює українську мову у Тернополі

Законопроект “Про засади державної мовної політики” (№ 9073) не можна вважати прийнятим