Джоджик вимагає кримінальної справи проти Мартинюка

Поділитися

Українська народна партія вимагає порушити проти заступника голови Верховної Ради України Адама Мартинюка кримінальну справу за фактом фальсифікації голосування, що може призвести до підриву конституційних основ української державності. Про це повідомив народний депутат України, заступник голови Української народної партії Ярослав ДЖОДЖИК.

– Організоване Мартинюком голосування є шахрайством, яке підриває основи правової держави. Такими фальсифікаціями можна прийняти будь-який  абсурдний закон аж до відмови від суверенітету. Мартинюк вчинив грубе, брутальне порушення законів України, моральних норм і регламенту Верховної Ради, що може спровокувати громадянські конфлікти. За такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Тому ми вимагаємо позбавити його депутатської недоторканості та порушити за фактом фальшування голосування кримінальну справу.

Парламентська більшість і особливо комуністи намагаються приховати факт фальсифікації. Закон про засади мовної політики не прийнято. 3 липня Адам Мартинюк двічі ставив на голосування питання про позачергове включення у порядок денний мовного закону. Перший раз голосування провалилося, набравши 219 голосів. За другим разом було прийнято рішення про повернення до розгляду про включення в порядок денний мовного закону. Третє голосування було за включення закону у порядок денний, а не за сам закон, як це представив Мартинюк. Ця особа перевищила службові повноваження та ввела в оману депутатський корпус і народ України. Голосування за включення у порядок денний Мартинюк назвав  голосуванням за сам закон.

Якщо не буде жодних дій щодо Мартинюка, то Верховна Рада втрачає юридичну і формальну легітимність в очах народу України. Наше завдання не допустити цього поки можна ще щось зробити.

Тернопільська влада дожилась до того, що змушена піаритись на відкритті каналізаційної станці. Напевно, це норма, коли станція просто працює

Обмеження електропостачання в Тернополі