Як селянам Шумського району вішають локшину на вуха!

Поділитися

Інформаційний захід «Живи і працюй в Україні» провели фахівці Шумського районного центру зайнятості для селян, які проживають на території Жолобківської сільської ради. Виїзна акція відбулась із застосуванням спеціально оснащеного транспортного засобу «Мобільний центр зайнятості» та за участю представників органів виконавчої влади, керівників територіальної громади.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Олег Штурма розповів присутнім про послуги служби, впровадження у центрах зайнятості інституту особистих консультантів, які діють згідно з Єдиною технологією надання соціальних послуг клієнтам служби зайнятості; ознайомив з правилами ефективного пошуку роботи та перевагами легальної зайнятості.

Селяни цікавились порядком реєстрації у центрі зайнятості з метою пошуку роботи, можливостями професійного навчання, започаткування власної справи та працевлаштування; місцеві роботодавці задавали питання щодо реєстрації договорів з найманими працівниками, послугами з добору та підготовки кадрів на їхні замовлення; учнівська молодь активно спілкувалась з фахівцями центру зайнятості на теми вибору майбутньої професії, отримання профорієнтаційних послуг у службі зайнятості тощо.

– Успіху у пошуку роботи найбільше сприяють активна поведінка на ринку праці, високий кваліфікаційний рівень, позитивне відношення до життя, – радили фахівці РЦЗ тим, хто шукав місце трудової діяльності. А, звертаючись до підлітків, зазначили, – Професію потрібно обирати свідомо та виважено, поєднуючи власні можливості і бажання, вимоги ринку праці.

Усі відвідувачі мобільного центру зайнятості отримали необхідні юридичні консультації з питань зайнятості та трудового законодавства, а також брошури, буклети, інформаційно-довідкову газету ОЦЗ «Ринок праці».

Залізодефіцитні анемії в дитячому віці. Причини виникнення

Залізодефіцитна анемія в дитячому віці.Клінічні симптоми. Лікування. Профілактика