На одного фінансового інспектора в Тернопільській області припадає більше 209 тис. грн виявлених порушень

Поділитися

У I півріччі 2012 року Держфінінспекцією в Тернопільській області проведено 175 ревізій та 1 комісійну перевірку на 173 підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності. Фінансові порушення встановлено на 162 об’єктах контролю. Що стосується бюджетної сфери, то фінансові порушення встановлені в усіх 95 перевірених установах.

У середньому кожним фінансовим інспектором виявлено порушень, що призвели до втрат, на суму 209 тис. грн. Загалом ревізіями було охоплено 3,5 млрд грн. загальнодержавних та комунальних ресурсів.

Ці факти на розширеному засіданні колегії Держфінінспекції в області, яке відбулося 27 липня цього року, навів у своєму виступі в.о начальника Є.Р. Держерука. Він також повідомив, що у I півріччі 2012 року рівень відшкодування порушень, що призвели до незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів становить 51%, що на 21 відсоток більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Водночас Євген Держерука наголосив, що рівень відшкодування виявлених втрат, незважаючи на певні успіхи, потрібно суттєво підвищувати.

Учасники колегії також обговорили стан претензійно-позовної роботи в обласній держфінінспекції. Зокрема, у І півріччі правоохоронними органами за матеріалами фінансових ревізій складено 7 протоколів про корупційні діяння і порушено 56 кримінальних справ. Ще 35 кримінальних справ було порушено за результатами перевірок, які проводили правоохоронні органи із залученням фінансових інспекторів.

 

 

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

Після зустрічі та розмови з прокурором м. Тернополя пікетувальники розійшлись

Тернопільські зрадники обрали “фанерних” манкуртів до парламенту