Після зустрічі та розмови з прокурором м. Тернополя пікетувальники розійшлись

Поділитися

30 липня 2012 року члени одного із споживчих кооперативів близько 5 хвилин пікетували прокуратуру міста Тернополя з приводу лобіювання прокуратурою, на їхню думку, інтересів окремих мешканців, які мають намір вступити в члени кооперативу. До пікетувальників вийшов прокурор міста Тернополя Сергій Банах. Люди розійшлися після того, як отримали відповіді від прокурора на всі питання.

Як з’ясувалося, організатором проведення пікету виступила голова одного із споживчих кооперативів, на думку якої прокуратурою міста Тернополя лобіювалися інтереси особи, в якої відсутні підстави для вступу в кооператив.

Слід зазначити, що прокуратурою міста проводилась перевірка фактів, викладених у зверненні однієї мешканки м.Львова з приводу відмови головою  споживчого кооперативу у прийнятті її в члени кооперативу. Вказаний факт відмови став підставою для звернення із відповідною заявою в прокуратуру міста. Відповідно до положень чинного законодавства зазначена заява була скерована для розгляду голові СК .

Через два місяці в прокуратуру міста Тернополя надійшло повторне звернення від даної мешканки щодо неотримання відповіді на подане в прокуратуру звернення.

Обставини цього на даний час перевіряє прокуратура м. Тернополя. Водночас, заявниці роз’яснено право на звернення до суду щодо захисту права на вступ у споживчий кооператив.

У ході пікетування  та зустрічі з прокурором м. Тернополя  будь-яких висловлювань  та запитань щодо законності вироку Тернопільського міськрайонного суду  про засудження керівника однієї з будівельних фірм м. Тернополя – не  виникало, як це зазначено в окремих Інтернет-виданнях.

Поряд з тим, необхідно зазначити, що на вирок суду, яким вказаного керівника будівельної фірми засуджено до 3 років 3 місяців позбавлення волі та штрафу  в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян,  прокуратурою міста внесено  апеляцію   у зв’язку з м’якістю призначеного покарання.

Наразі, апеляція перебуває на розгляді в апеляційному суді Тернопільської області.

 

Прокурор міста Тернополя

Сергій Банах

Василь Деревляний – №36 у списку опозиції

На одного фінансового інспектора в Тернопільській області припадає більше 209 тис. грн виявлених порушень