На Тернопільщині виборців задарюють подарунками та обіцянками

Поділитися

На Тернопільщині останнім часом активізували свою роботу благодійні фонди, за кожним з яких стоїть  потенційний кандидат-мажоритарник або політична партія. Про активність фондів RegiоNews повідомили у прес-службі громадянської мережі «ОПОРА».

До цих фондів наразі належать принаймні п’ять: “Галичина-Волинь” (Володимир Клименко, 164-ий округ з центром у Збаражі), “Мрії збуваються” (“УДАР”), “Подоляни” (Василь Чубак, 167-Чортків), “Покрова” (Іван Чайківський, 165-Зборів), “Центр милосердя” (Володимир Бедриківський, 167-Чортків).

«Є загальна тенденція, що «благодійністю» займаються кандидати, які не представляють якусь політичну силу, а «з нуля» розпочинають свою працю на окрузі. Очевидно, що це має своє пояснення – на старті виборчої кампанії кандидат від конкретної партії уже може розраховувати на підтримку ідейного виборця, натомість особа, яка не має за собою партійної підтримки мусить максимально рекламувати себе і тут важливо є «не слово, а діло», – зауважив представник «ОПОРИ» в Тернополі Святослав Липовецький.

Зі слів громадського діяча,  головною метою «благодійників» є представлення себе в ЗМІ через різного роду допомоги та меценатство. Таким чином, відбувається широка рекламна кампанії у місцевих ЗМІ, аби досягти симпатії електорату.

Як зазначив Святослав Липовецький, так звану допомогу отримує не окрема категорія людей, а будь-хто із потенційних виборців.

«Більше йдеться мова про широкі кола населення, адже мета – не допомогти тим чи іншим людям, а отримати підтримку на виборах. Тому, до прикладу, ми маємо фестивалі чи разові концерти спонсоровані майбутніми кандидатами, відновлення пам’яток архітектури, допомога релігійним громадам при будові чи ремонті сакральних споруд. Хоча є й допомога конкретним людям – скажімо з 164-го округу дітей відправили на оздоровлення на море. Таке може собі дозволити не кожен «благодійник»», – повідомив представник «ОПОРИ».

Реакція людей, що отримують подарунки, залишається цілком позитивною для «благодійників». Святослав Липовецький вважає, що на думку виборців, краще отримати від кандидатів хоч якусь користь,  нехай це буде лише перед виборами, але «щось зробиться».

«Але чи люди голосуватимуть за «благодійників» – це інше питання й це ми зможемо лише сказати після виборів. На жаль, з попередніх досвідів можу прогнозувати, що більшість фондів після виборів припинять свою діяльність, принаймні активна фаза разом із виборами закінчиться»,  – додав Липовецький.

Я заявляю про політичне переслідування

Королева «джинсы» или Не думай о секундах свысока