Набув чинності вирок Апеляційного суду Тернопільської області у кримінальній справі, порушеній органами прокуратури за матеріалами СБУ стосовно колишнього голови Жовківської РДА та його радника

Поділитися

Встановлено, що посадовці райдержадміністрації вимагали від мешканця Львівщини хабара за сприяння в отриманні земельних ділянок зальною площею 6 га на території Жовківського району Львівської області.

У червні 2011 року співробітники СБУ спільно з працівниками Генеральної прокуратури України затримали зловмисників «на гарячому» під час одержання хабара у розмірі 2 тисяч доларів США та 4 тисяч гривень.

Суд визнав тепер уже колишнього голову Жовківської РДА винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років з конфіскацією належного йому майна і забороною обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування строком на три роки. Його також позбавлено 6-го рангу державного службовця. Спільника засуджено до 2,6 років позбавлення волі, ще два роки він не зможе обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Допоможіть розшукати безвісти зниклу

Служба безпеки України викрила шпигунську діяльність двох іноземних громадян