Об’єднали спільні інтереси

Поділитися

Звичка, як кажуть, друга натура, її важко позбутися і боротися з нею можуть лише ті, у кого на це вистачає сили волі і здорового глузду.
20-річного жителя міста Бучач підштовхнуло піти на злочин небажання працювати та тяга до оковитої. Над тим, де поживитися, молодик довго не думав – прибирав до власних рук все, що погано лежало.
Скориставшись слушною нагодою, зловмисник із сусіднього підсобного господарства вкрав чималий відрізок кабелю, за який вилучив трохи більше вісімдесяти гривень. Сума незначна, тож у кишенях невдовзі знову стало порожньо. Для наступної справи знайшов собі спільника – такого ж ласого на легкі гроші 23-річного жителя райцентру, котрий теж ніде не працював. Злодійський дует забрався до котельні одного із бучацьких навчальних закладів. Скориставшись тимчасовою відсутністю охоронця, злодії з легкістю зірвали навісний замок. З приміщення винесли чимало електроінструментів. Гроші вилучені за чужий крам витратили на спиртне. Незабаром знову пішли на справу. Жертвою крадіїв став мешканець міста Бучач, який проживав неподалік. Спланувати майбутню злодійську справу допомогло й спостереження за життям сусідів. Вранці, як тільки власники покинули будинок, злодії, підібравши ключ, проникли в середину. З оселі винесли комп’ютерну техніку та три тисячі гривень. Гроші знайшли випадково у схованці під монітором. Зрадівши неочікуваному везінню, поспішили покинути місце злочину. Та удача все-таки підвела злодіїв.
Перший заступник начальника Бучацького райвідділу мілііції Василь Присунько підтвердив, що працівникам сектору карного розшуку в ході проведення оперативно-розшукових заходів вдалося затримати злочинців. Зараз обоє молодиків перебувають під вартою. Проти них порушені кримінальні справи за статтею 115 КПК України та статтею 185 (частина 3) Кримінального кодексу України. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів.

На Тернопільщині заступник головного лікаря одержував неправомірну вигоду з інвалідів

Замість додаткового заробітку – кримінальна справа за хабарництво