Селяни з Ходачкова перемогли «індичатника»

Поділитися

Громада села Великий Ходачків нарешті отримала перемогу у більш ніж трирічній боротьбі з підприємством “Агропродсерівс-Плюс”, яке планувало спорудити на території села птахокомплекс з вирощування індиків із порушенням законодавства України.

Як стало відомо жителям Великого Ходачкова, 25 липня один з представників ПП “Агропродсерівс-Плюс” подав до Великоходачківської сільської ради клопотання про погодження розведення великої рогатої худоби.  З приводу цього клопотання мешканці села направили відкритого листа до Генерального директора корпорації “АГРОПРОДСЕРВІС” Івана Чайківського.

В листі громада Великого Ходачкова акцентує увагу на тому, що рішення про зміну діяльності підприємства було прийняте за декілька днів від старту передвиборчої кампанії до Верховної Ради і безумовно є “всього лиш спробою “відбілитись” в очах виборців округу”.

Мешканці села також висловили подяку  громадсько-політичному діячу Валентину Наливайченку та депутату Тернопільської обласної ради Володимиру Петровському за допомогу у захисті інтересів села.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

ГРОМАДИ СЕЛА ВЕЛИКИЙ ХОДАЧКІВ

ДО ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА КОРПОРАЦІЇ «АГРОПРОДСЕРВІС» ІВАНА ЧАЙКІВСЬКОГО

 

Пане Чайківський !

25.07.2012 р. до Великоходачківської сільської ради Козівського району Тернопільської області було подано клопотання Вашого підлеглого, директора ПП «Агропродсерівс-Плюс» Бучинського І.М.

У документі йдеться про те, що приватне підприємство просить Великоходачківську сільську раду погодити діяльність ПП «Агропродсерівс-Плюс» з розведення великої рогатої худоби.

У зв’язку з цим хочемо зазначити наступне.

В усіх дозвільних і реєстраційних документах підприємства зазначено, що метою діяльності є вирощування індиків. Ось уже понад три роки ми боремось за наші законні права, виступаючи проти розміщення птахівничого комплексу на території села, так як це грубо порушує санітарне законодавство України. Понад три роки ми намагались досягнути компромісу з Вами, проводячи багаторазово збори громади села. Понад три роки ми звертались до різноманітних державних контролюючих органів, прямо вказуючи їм на порушення законодавства України. Однак, щоразу ми стикалися з зухвалістю і байдужістю, бездіяльністю чиновників, а часто їх відверто протизаконними діями.

Розцінюємо подане до Великоходачківської сільської ради клопотання директора ПП «Агропродсерівс-Плюс» Бучинського І.М. як нашу беззаперечну перемогу.

Ми в черговий раз довели, що консолідована активна позиція громади і боротьба за свої законні права обов’язково має наслідком перемогу над свавіллям, беззаконням і «владою грошей».

У зв’язку з цим, висловлюємо слова великої поваги і подяки громадсько-політичному діячу Валентину Наливайченку, який відгукнувся на наше звернення і єдиний не словами і намаганнями «заробити бали» перед парламентськими виборами, як це намагаються робити інші «борці за права громади», а виключно злагодженими та конкретними діями допомагає нам у вирішенні цієї проблеми.

Особливу подяку та підтримку висловлюємо депутату Тернопільської обласної ради Володимиру Петровському, який чи не єдиний з народних обранців вищого представницького органу області активно виступив на захист інтересів громади села.

Розцінюємо подане до Великоходачківської сільської ради клопотання директора ПП «Агропродсерівс-Плюс» Бучинського І.М. як передвиборчий хід Вас як потенційного кандидата у народні депутати України по Зборівському виборчому округу, до якого входить і наше село.

Як відомо, 30 липня в Україні офіційно розпочинається виборча кампанія. Справа із будівництвом птахівничого комплексу у нашому селі набула великого

резонансу в області і в країні в цілому. Кожен дорослий і свідомий житель області знає про проблему, що склалась в нашому селі та підтримує нас в нашій боротьбі. Кожен з цих людей є виборцем. Мати «гарячу точку» в окрузі, а відтак неприхильно налаштований електорат виборчого округу до Вас, як потенційного кандидата у народні депутати є вкрай не бажаним у переддень початку виборчої кампанії.

А відтак, окрім уже звичного для виборців роздавання «гречки», на прохання штабних технологів, під тиском тих заходів які були вжиті громадою, спільно з громадсько-політичними діячами що нам допомагають, на захист наших прав, Ви і зробили спробу «відбілитись» в очах виборців округу.

Ви уже робили подібні спроби. Зокрема, 3 липня цього року заявили про те, що ферма у Великому Ходачкові запрацює лише після того, як буде узгоджено всі питання з громадою. 4 липня сесія сільської ради чітко заявила, що не підтримує розташування на території села птахівничого комплексу і будь-якого іншого шкідливого виробництва. Крім того, було вирішено не надавати власнику підприємства «Агропродсервіс – Плюс» дозволів на розташування виробництв, які можуть шкодити життю та здоров’ю мешканців села. Згідно з рішенням, Вам пропонувалось до 9 липпня 2012 р. публічно відмовитись від розміщення на території села птахокомплексу. Однак, тоді Ви цього не зробили. Вочевидь Ваші технологи «недогледіли».

Нагадаємо, що в Козівському районному суді розглядаються справи за позовами мешканців села про заборону діяльності приватного підприємства, що створює загрозу життю та здоров’ю людей, а у господарському суді Тернопільської області справа про визнання договорів оренди недійсними.

Акцентуємо Вашу увагу, ми понад три роки намагались досягнути з вами компромісу і лише за 5 днів до початку виборчої кампанії Ви вирішили змінити мету діяльності підприємства. Дивно… Чи не так???!!!

В цей же час громада села заявляє, ми не проти підприємницької діяльності як такої. Ми не проти інвестицій в аграрний сектор економіки країни. Ми проти беззаконня!!! Тому запевняємо Вас, що зміна мети виробництва не змінить нашої активності і наших дій. Наголошуємо, ми не виступаємо проти вирощування індиків. Ми виступаємо проти будь якого шкідливого виробництва на території села!!! Ця наша позиція неодноразово озвучувалась на зборах села. Ця позиція підтримана депутатами сільської ради в рішенні Великоходачківської сільської ради від 4 липня 2012 р.

Ця позиція є незмінною. Запевняємо Вас, що ми зробимо все щоб кожен виборець округу дізнався про той добробут села який Ви влаштовуєте в с. Великий Ходачків за який агітуєте на рекламних щитах. Щоб кожен виборець найменшого села виборчого округу задумався чи такого добробуту він хоче своєму рідному селу і прийшовши на дільницю 28 жовтня 2012 р. без вагань віддав свій голос за того громадсько-політичного діяча який вже сьогодні активно виступає на захист законних прав громадян.

 

27.07.2012 р. Громада села Великий Ходачків

Історія Тернополя. Паркова скульптура

Нарешті збаражани дочекалися !