Скільки коштує сусідська допомога

Поділитися
   Не є рідкісними випадками, коли злодія у помешкання впускають самі господарі. Відчиняючи двері знайомим, ми втрачаємо пильність, адже впевненні в їхніх добрих намірах, та така довіра, на жаль, не завжди є виправданою.
    Не сподівалася літня мешканка Козівського району, що згодом не раз шкодуватиме про рішення прийняти допомогу від сусідського хлопчини. Проте до прикрого випадку, що стався нещодавно, в жінки не було підстав сумніватися у ньому.
В селі роботи завжди вдосталь. Оскільки самостійно поратися по господарству пенсіонерка не могла, то не раз зверталася за допомогою до юнака, якого знала змалечку. Помічникові завжди щедро віддячувала, бо жінка розуміла, що треба заручитися його допомогою і на майбутнє. Та добросусідськими взаєминами молодик знехтував заради чималенької суми грошей. Не раз бачив, як господиня діставала зі сховку то десять, то двадцять гривень; не міг не помітити, що готівки там ще було чимало. Дочекавшись слушної нагоди, спритник привласнив усі заощадження – десять тисяч гривень та шість сотень американських доларів.
    Чуже помешкання залишив, а на сусідчині гроші з розмахом розкошував у Тернополі. В обласному центрі придбав мобільний телефон, оновив гардероб. Погуляв на широку ногу в розважальних закладах, де щедро пригощав дівчат. Чужі гроші зароблені нелегкою працею, молодий чоловік просто розтринькав, не задумуючись над відповідальністю.

Тим часом господиня помітила зникнення грошей. Не знала, хто і коли проник в її помешкання. Звернулася за допомогою до правоохоронців. Міліціонери невдовзі вийшли на слід підозрюваного – затримано неповнолітнього сусіда потерпілої. Порушено кримінальну справу за статтею 185 (частиною 3) Кримінального кодексу України.

Цікаві факти для роздумів про резонансну смертельну ДТП губернатора Тернопільщини

Міліціонери затримали магазинного злодія