Тернопільська облрада розгляне питання про створення виконавчого комітету, який візьме на себе всю повноту влади

Поділитися

Враховуючи суспільно-політичну ситуацію в Україні, загрозу національній безпеці, депутат обласної ради від ВО “Свобода” Володимир Стаюра висловив пропозицію створити виконавчий комітет Тернопільської обласної ради, який стане виконавчим та розпорядчим органом на території області та візьме на себе всю повноту влади і відповідальність за суспільно-політичну ситуацію в області. Рішення Тернопільської облради від 16 липня 2002 року №27 “Про делегування обласній державній адміністрації повноважень обласної ради”, на думку свободівця, слід визнати таким, що втратило чинність.

Про це йдеться у депутатському зверненні Володимира Стаюри на ім’я голови Тернопільської облради Олексія Кайди. Це питання розглядатимуть на позачерговому пленарному засіданні 43-ї сесії Тернопільської обласної ради 5 липня 2012 року.

У документі, зокрема, зазначено:

“Враховуючи суспільно-політичну ситуацію в Україні та Тернопільській області, загрозу національній безпеці України, беручи до уваги, що єдиним джерелом влади в Україні є народ, керуючись статями 7, 38 і 140 Конституції України та ст. 10 і 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пропоную Тернопільській обласній раді взяти на себе всю повноту влади та відповідальність за суспільно-політичну ситуацію в області. Рішення Тернопільської обласної ради від 16 липня 2002 року №27 “Про делегування обласній державній адміністрації повноважень обласної ради” визнати таким, що втратило чинність.

З метою організаційного та політичного забезпечення захисту конституційних прав громадян України та організації управління народним господарством області утворити виконавчий комітет Тернопільської обласної ради, який стане виконавчим та розпорядчим органом на території Тернопільської області.

Тернопільській обласній раді пропоную затвердити тимчасове положення про виконавчий комітет Тернопільської обласної ради, визначити структуру виконавчого комітету Тернопільської обласної ради, обрати голову виконавчого комітету Тернопільської обласної ради, доручити голові виконавчого комітету Тернопільської обласної ради підготувати пропозиції щодо кількісного та персонального складу виконавчого комітету Тернопільської обласної ради та подати його на затвердження Тернопільській обласній раді”.

Прес-служба Тернопільської обласної організації

Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Заява опозиційних фракцій Збаразької районної ради

Збір підписів на захист мови у Тернополі (відео)