У першій половині липня утримуватиметься суха і спекотна погода

Поділитися

Протягом першої половини липня в усіх регіонах України утримуватиметься суха і спекотна погода з невеликою кількістю короткочасних зливових дощів. Екстремально високих температур не очікується. Про це під час брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда.

«2-9 липня на території України переважатиме суха погода. Лише 4-6 липня у східному регіоні, 5-6 частково у Криму та Приазов’ї пройдуть короткочасні грозові дощі, але їх буде небагато. 7-9 липня через територію країни, починаючи з західних областей, переміщуватиметься грозовий атмосферний фронт. Він зумовить випадення дощів, але також невелику кількість. Крім того, ці явища супроводжуватимуться шквалистим посиленням вітру до 15-20 м/с», – повідомив Микола Кульбіда.

Він також наголосив, що наразі у більшості областей утримується спека – …+29…+34°С. Це призводить до того, що у всіх південних, центральних та східних областях переважає надзвичайна пожежна небезпека.

«Показник пожежної небезпеки в 3-5 разів перевищує критичний рівень. Погодні умови – дощі – призведуть до зменшення ризику виникнення пожеж лише в деяких регіонах, зокрема у Харківській, частково Дніпропетровській та Донецькій областях. В інших регіонах рівень небезпеки зростатиме. З цієї точки зору у західних та північних областях склалися найсприятливіші умови», – сказав директор Гідрометцентру.

 

 

За матеріалами прес-служби МНС

Квартирних крадіїв з Луганська міліціонери затримали у Тернополі

Підгаєцький район: внаслідок необережної поведінки на воді загинула людина