Українське законодавство необхідно кодифікувати

Поділитися

За час Незалежності національне законодавство набуло розгалуженого вигляду.

Парламентом врегульовано широке коло суспільних відносин. Із кожним сесійним періодом кількість законів збільшується. Та подекуди це призводить до розбіжностей у правових нормах і плутанини в них простого пересічного громадянина. Суперечності в законодавчих нормах стали інструментом маніпулювання в роботі правоохоронних органів і судів. Через велику кількість колізій в Україні говорять, що «закон – як дишло, куди повернеш – туди і вийшло». Та, на жаль, це «вийшло» стає в нагоді не простому громадянину, який шукає захисту своїх прав, а заможним людям, які в такий спосіб нарощують свої фінансові потуги.

Я переконаний, що кожна норма законодавства повинна охороняти інтереси держави та громадянина. Тому Об’єднана опозиція в парламенті майбутнього скликання повинна приділити увагу усуненню суперечностей у законодавстві. Це можна зробити, провівши загальну галузеву кодифікацію правових норм. Я вважаю, що одні й ті ж суспільні відносини повинен регулювати лише один закон чи кодекс.

Зрозуміло, що парламент не зможе досягти максимально бажаного результату перш за все через те, що кодифіковані нормативно-правові акти будуть частково повторювати предмет правового регулювання інших законів. Проте в такий спосіб ми можемо прибрати із практики маніпулювання різними нормами та забезпечити доступність їх використання фізичними та юридичними особами.

Володимир Бойко,

перший заступник голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

Тернопільські ревізори виявили фінансові зловживання на суму понад 108 тис. грн у Петриківському обласному комунальному дитячому будинку – інтернаті

На Тернопільщині прокуратурою викрито у хабарництві сільського голову